Manchester United speelt gelijk, maar komt wel op pole-position

22 juli 2020, 20:55   Bijgewerkt: 22 juli 2020, 21:01

Manchester United is woensdagavond van de vijfde naar de derde plaats in de Premier League gestegen door met 1-1 gelijk te spelen tegen West Ham United. Ondanks de enigszins teleurstellende remise hebben hebben The Red Devils met nog één speelronde te gaan Champions League-kwalificatie in eigen hand. Komende zondag heeft United aan een punt genoeg tegen Leicester City.

Met Timothy Fosu-Mensah opnieuw in de basis begon Manchester United aan de thuiswedstrijd tegen West Ham United. De Nederlandse verdediger deed een helft mee en bleef in de rust in de kleedkamer achter. United keek op dat moment tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak voor het einde van de weinig verheffende eerste helft kregen de bezoekers een strafschop na een handsbal van Paul Pogba. Hij probeerde zijn gezicht te beschermen, maar na inmenging van de VAR wees de arbiter alsnog naar de stip. Michail Antonio schoot vervolgens raak.

Met Aaron Wan-Bissaka als vervanger van Fosu-Mensah knokte Manchester United zich vroeg in de tweede helft naar 1-1. Een fraaie combinatie tussen Mason Greenwood en Anthony Martial ging voorafgaand aan het doelpunt. Eerstgenoemde schoot vervolgens hard raak in de korte hoek. Het lukte Manchester United niet om nog een doelpunt af te dwingen, maar daar zal Ole Gunnar Solskjaer waarschijnlijk niet om malen.

Want de opdracht voor de laatste speelronde was ook bij een zege ongeveer hetzelfde gebleven. Manchester United mag zondag tegen concurrent Leicester City alleen niet verliezen. Dan keert de club uit Manchester volgend seizoen terug in de Champions League. De andere concurrent om de laatste twee Champions League-tickets, nummer vier Chelsea, speelt woensdagavond nog tegen kampioen Liverpool en zondag tegen Wolverhampton Wanderers. West Ham United is door de remise nu helemaal zeker van lijfsbehoud.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen