Emery blaast loopbaan nieuw leven in bij Villarreal

23 juli 2020, 12:35

Na zijn zeer teleurstellende periode bij Arsenal gaat Unai Emery weer in Spanje aan de slag. De hoofdcoach heeft zich donderdag verbonden aan Villarreal, waar hij de hoofdmacht drie seizoenen lang onder zijn hoede krijgt. Hij volgt Javier Calleja op.

Die coach werd in december ontslagen door de club, maar in januari weer teruggehaald. Villarreal deed het zeer behoorlijk na de coronastop, maar haalde Champions League-voetbal uiteindelijk niet. De ploeg sloot het seizoen af op de vijfde plaats en bemachtigde dus een Europa League. Dat is goed nieuws voor Emery, die zich als een vis in het water voelt in dat toernooi. Als coach van Sevilla won hij drie keer het toernooi en met Arsenal haalde hij de finale.

Toch eindigde de periode bij Arsenal zeer teleurstellend. In zijn tweede seizoen werd hij in december ontslagen. In Spanje, waar hij naast Sevilla eerder ook bij Almeria en Valencia werkte, krijgt hij bij Villarreal de kans op eerherstel. Eerder stond de 48-jarige trainer ook voor de groep bij Spartak Moskou en Paris Saint-Germain. Dat was met wisselend succes, waardoor bleek dat Emery vooral topprestaties kan halen met Spaanse teams.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen