Gevoelige move: voormalig succescoach Shakhtar naar Kiev

23 juli 2020, 19:03

Mircea Lucescu maakt een gevoelige move. De 75-jarige Roemeen is aangesteld als trainer van Dinamo Kiev. Niet lang geleden werkte hij maar liefst twaalf jaar voor Shakhtar Donetsk, de grote rivaal van Kiev. Bij zijn nieuwe club heeft Lucescu een tweejarig contract getekend, met de optie nog voor nog een extra jaar. Na zijn vertrek in 2019 als bondscoach van Turkije zat hij zonder werkgever.

In zijn rijke loopbaan als trainer stond Lucescu bij diverse grote clubs aan het roer. Met Dinamo Boekarest en Rapid Boekarest werd hij kampioen van Roemenië, in Turkije won de oefenmeester landstitels met Besiktas en Galatasaray en als trainer van Zenit St. Petersburg legde de Roemeen beslag op de Russische beker. Met Galatasaray veroverde Lucescu ook de UEFA Cup.

De meeste successen kende Lucescu bij Shakhtar. Hij werd maar liefst acht keer kampioen van Oekraïne en won ook nog eens zes bekers en zeven supercups. Het is aan hem nu de taak Kiev naar successen te loodsen. De afgelopen vier jaar werd Shakhtar kampioen van Oekraïne. Kiev ging in 2016 voor de laatste keer met de landstitel aan de haal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen