Ondanks treffer De Ligt moet Juventus kampioenschap uitstellen

23 juli 2020, 21:31   Bijgewerkt: 23 juli 2020, 21:41

Juventus heeft het eerste matchpoint voor de landstitel laten liggen. Ondanks de openingstreffer van Matthijs de Ligt ging het elftal van Maurizio Sarri pijnlijk onderuit bij Udinese: 2-1. Na de gelijkmaker van de thuisploeg zakte Juventus ver door de ondergrens. Door de stunt is de club van basisspelers Bram Nuytinck, Hidde ter Avest, Marvin Zeegelaar en William Troost-Ekong zo goed als zeker gehandhaafd in de Serie A.

Niets leek een titelfeestje van Juventus op de donderdagavond in de weg te staan. Internazionale speelde gisteren troosteloos gelijk tegen Fiorentina (0-0) en had Juve daardoor aan een overwinning op Udinese genoeg. Ondanks dat Juventus in de eerste helft niet groots speelde, stevende de Oude Dame ook af op de negende titel op rij. Vooral na het doelpunt vlak voor rust van De Ligt was er nog geen vuiltje aan de lucht. Een zuiver afstandsschot over de grond werd doelman Juan Musso te machtig. Daarvoor passeerde Nuytinck nog bijna zijn eigen keeper en kopte Danilo van Juventus de bal op de eigen paal. 

In de tweede helft ging alles mis voor Juventus. Met tactische omzettingen knokte Udinese zich knap terug in de wedstrijd. Het zorgde voor een vermakelijk en open duel, Juventus raakte de grip totaal kwijt. Op de vroege gelijkmaker in de tweede helft van Ilija Nestorovski viel al niets aan te merken. Hij kopte een afgemeten voorzet van Ken Sema vallend binnen. De deceptie voor de gasten werd alleen maar groter. Juventus straalde in niets uit dat het kampioen wilde worden en kreeg voor het belabberde optreden de rekening gepresenteerd. Daar speelde De Ligt een hoofdrol. Diep in blessuretijd liet de oud-Ajacied zich te makkelijk kloppen door Seko Fofana, die vervolgens het drama compleet maakte voor Juventus.

Als Juventus ook de resterende drie wedstrijden zo blijft spelen, wordt de Italiaanse titelrace nog onverwacht spannend. Normaliter moet de voorsprong van zes punten op Atalanta wel voldoende zijn. Zondag thuis tegen Sampdoria krijgt Juventus een tweede kans, of de concurrentie moet eerder al punten morsen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen