Sarri na verpest kampioensfeest: "Moeilijk om balans te vinden"

24 juli 2020, 00:06

Maurizio Sarri ziet Juventus worstelen met de mentale fitheid. Zijn ploeg liet donderdag tegen Udinese de eerste mogelijkheid op het veroveren van de landstitel liggen. De club uit Turijn leed een pijnlijke 2-1 nederlaag. "We raakten de organisatie kwijt", oordeelt Sarri na afloop.

Na de 0-1 van Matthijs de Ligt leek er nog weinig aan de hand voor de Oude Dame, maar in de tweede helft ging alles mis. "De eerste helft verliep goed, maar we gaven de gelijkmaker weg en wilden vervolgens ten koste van alles winnen", zegt Sarri tegen Sky Sport Italia. "Daardoor begonnen we ongeorganiseerd te spelen en leidde dat tot de nederlaag."

Na de coronastop loopt het al langere tijd stroef bij Juventus, dat zondag tegen Sampdoria een herkansing krijgt. "Het is op dit moment moeilijk om de balans te vinden, bij iedereen slaat de vermoeidheid toe. We spelen ook niet agressief. Maar ik denk dat organisatie nu belangrijker is dan agressiviteit. Het is meer mentale vermoeidheid, omdat we na de gelijkmaker onze kalmte verloren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen