Transferweekje: Messi, Ajax, trainerspositie Barça en Groningen

25 juli 2020, 12:00

De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel nog lang niet alle markten open zijn en het anders wordt dan regulier, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Messi naar Inter?

Lionel Messi bracht Italiaanse media het hoofd op hol. Of beter gezegd: de vader Jorge. Radio Rai ontdekte dat Messi senior een huis heeft gekocht in Milaan. Vervolgens ging La Gazzetta dello Sport ermee aan de haal en kopte op de voorpagina: Inter - Messi, waarom niet? Het is publiek geheim dat Internazionale ervan droomt om Messi ooit in het blauw-zwart te bewonderen. Al geldt dat natuurlijk voor iedere club. Sky Sport Italia zorgde in de berichtgeving voor meer nuance. De tv-zender wees erop dat Jorge Messi in Italië van meer belastingvoordelen kan profiteren. Feit is wel dat Messi ontevreden is over de situatie van FC Barcelona. Dus als er een moment is voor Inter om toe te slaan... Maar dan nog lijkt een transfer van de 33-jarige Messi naar Internazionale ondenkbaar.

{image[307642][right-half][]}Keeperscarrousel

Veel Eredivisie-clubs zijn naarstig op zoek naar een versterking onder de lat. Zo heeft Willem II nog altijd geen vervanger gevonden voor de naar RSC Anderlecht vertrokken Timon Wellenreuther. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn de Tilburgers dicht bij de komst van Robbin Ruiter. De doelman van PSV stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen, maar Ruiter gaat het Friese keepersprobleem niet oplossen. Erwin Mulder waarschijnlijk wel. Het Algemeen Dagblad meldde deze week dat de 31-jarige keeper dicht bij een terugkeer op het oude nest is. En dan moeten de Friezen nóg een doelman aantrekken. Wordt dat Mile Svilar, het Belgische keeperstalent van Benfica? Ook bij AZ en FC Twente gaat mogelijk nog wat gebeuren. De Alkmaarders dreigen sterkhouder Marco Bizot kwijt te raken. Hij staat er goed op bij enkele Spaanse clubs. Joël Drommel wordt mogelijk zijn opvolger in Alkmaar. De doelman van Twente wil graag een volgende stap maken.

Drukke weken voor Overmars

Marc Overmars zit deze periode niet stil. De directeur voetbalzaken strikte vorige week Mohammed Kudus als nieuwste aanwinst en de Ghanees zal vast niet de laatste speler zijn die Ajax deze zomer komt versterken. Davy Klaassen houdt de deur nog altijd op een kier. En Pierre-Emile Højbjerg [a,https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/369554/ajax-doelwit-hojbjerg-lijkt-liefst-in-engeland-te-willen-blijven/,_blank,blijft waarschijnlijk in Engeland voetballen]. Tegelijkertijd heeft Overmars ook zijn handen vol aan zijn eigen spelers. Schuift hij binnenkort de onderhandelingstafel aan voor Donny van de Beek, Nicolás Tagliafico of André Onana? Wat voor oplossing vindt hij voor de overbodige Lisandro Magallán en Dennis Johnsen? En dan zijn er nog een aantal talentvolle jeugdspelers, Brian Brobbey en Sontje Hansen, die hij graag langer wil vastleggen. Kortom: er is genoeg te doen voor de Ajax-directeur.

{image[341594][right-half][]}Setien, Kluivert of Blanc?

Quique Setien moet alweer vrezen voor zijn baan als trainer van FC Barcelona. De conclusie is dat de opvolger van Ernesto Valverde niet voor het schokeffect heeft kunnen zorgen. Waarschijnlijk dat hij wel het seizoen afmaakt en een poging mag doen de Champions League naar Camp Nou te brengen. Al geeft niemand een cent voor de kansen van de Catalanen. Zondag pakte Mundo Deportivo nog groot uit door te schrijven dat de spelersgroep wil dat Patrick Kluivert tijdens het miljardenbal voor de groep komt te staan. Dat bericht lijkt vooral getikt te zijn om de krantenverkoop te stimuleren. De toekomst van Setien voor komend seizoen blijft uiterst ongewis. Het is een publiek geheim dat Xavi ooit aan het roer komt te staan. Maar het clubicoon komt deze zomer zeker niet. Hij verlengde recentelijk zijn contract bij het Qatarese Al-Sadd met een jaar. Barça moet dus op zoek naar een tussenpaus. Volgens Sport en L'Équipe is de clubloze Laurent Blanc daarvoor in beeld. Of weet Setien het tij toch nog te keren?

Toekomst Elia

Een hele rits aan clubs hoopt op Eljero Elia. Arjen Robben polste hem om naar FC Groningen te komen, ADO Den Haag schat de kans op fifty-fifty en ook FC Twente zou de 33-jarige aanvaller met open armen ontvangen. Een terugkeer naar de Eredivisie kan alleen maar als Elia salaris wil inleveren. Ook is er voldoende belangstelling vanuit het buitenland. Voetbal International meldde deze week de interesse van het Griekse Panathinaikos, waar Bart Schenkeveld en Yassin Ayoub al onder contract staan. Het meest waarschijnlijke lijkt toch een rentree op de Italiaanse velden. "Ik wil terugkeren naar de Serie A en iedereen laten zien wie ik ben. Ik ben er klaar voor", sprak Elia tien dagen geleden duidelijke taal.

{image[340929][right-half][]}Groningse strubbelingen

Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa zijn beiden bezig een transfer te forceren. Tot frustratie van het duo wil FC Groningen tot op heden niet meewerken. Voor Zeefuik is wel een oplossing aanstaande. Volgens het Brabants Dagblad en Voetbal International wordt Damil Dankerlui als nieuwe rechtsback naar de Martinistad gehaald. Dat plaveit de weg vrij voor Zeefuik, die dolgraag naar Hertha BSC wil verkassen. Matusiwa staat in de belangstelling van RC Lens, maar was het verschil tussen vraag en aanbod deze week nog te groot. Groningen zou al twee biedingen van tafel hebben geveegd. Volgens La Voix du Nord wil Lens niet nog met een hoger bod komen, maar is het bereid af te wachten of er een oplossing komt voor de impasse.  Zelf heeft FC Groningen naar verluidt een oogje op Maranhão, een 23-jarige aanvaller van Real Valladolid. Volgens Sport is de Trots van het Noorden niet de enige gegadigde. Ook Espanyol, dat degradeerde uit La Liga, heeft een oogje op de Braziliaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen