Klacht van FC Groningen vindt geen gehoor in Zeist

24 juli 2020, 15:49   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 16:21

FC Groningen is zwaar teleurgesteld over het competitieprogramma. De club deed na de bekendmaking van het concept zijn beklag, maar dit heeft niets opgeleverd. De KNVB heeft het programma vandaag (vrijdag) definitief gemaakt. Groningen baalt ervan dat het de eerste twee thuiswedstrijden tegen PSV (13 september) en Ajax (4 oktober) speelt. Normaliter zijn dat twee kaskrakers.

'De Trots van het Noorden heeft geen enkel bezwaar vanuit sportief oogpunt dat beide topduels direct op het programma staan in Groningen, maar is met name zwaar teleurgesteld omdat er in die fase nog geen perspectief is dat er meer supporters aanwezig kunnen zijn bij deze top-affiches', schrijft Groningen in een statement via de officiële kanalen. 'FC Groningen heeft stevig ingezet op het uit elkaar trekken van de twee topwedstrijden, omdat in een later stadium mogelijk meer toeschouwers aanwezig kunnen zijn in het Hitachi Capital Mobility Stadion.'

Lees ook: Groningen baalt van schema: "Niet voordelig voor ons"

Algemeen directeur Wouter Gudde: "We hebben alle middelen aangegrepen om bij de KNVB voor elkaar te krijgen dat één van de twee topwedstrijden later in de eerste seizoenshelft op het programma zou komen te staan. We hebben helaas alleen begrip gevonden, maar geen succes geboekt. Volgens de KNVB was het niet mogelijk het programma aan te passen, omdat men perse alle topwedstrijden in de tweede seizoenshelft wilde programmeren. Dat snappen we, maar het treft onze supporters nu in onze ogen onredelijk hard en dat is moeilijk verteerbaar."

Volgens Groningen kwam de KNVB enkel met een doekje voor het bloeden. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 7 februari is van 12.30 uur naar 14.30 uur gegaan.

Lees meer: Competitieprogramma's Eredivisie en Eerste Divisie zijn definitief

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen