Ook Duitse bond wil Klinsmann behouden

5 juli 2006, 15:13

Als het aan de Duitse voetbalbond ligt, blijft Jürgen Klinsmann bondscoach van Duitsland. Voorzitter Gerhard Mayer-Vorfelder, de Duitse equivalent van onze Henk Kesler, heeft daags na de verloren halve finale tegen Italië laten weten dat Klinsmann een nieuwe contract tegemoet kan zien.

Het contract van Klinsmann bij de Duitse bond liep tot en met het WK, maar de trainer hoeft zich geen zorgen te maken. "Wij willen graag dat Klinsmann doorgaat", liet Mayer-Vorfelder weten. "Al hoeft hij geen haast te maken met zijn antwoord. Hij mag er rustig over nadenken."

Klinsmann

Klinsmann

Eerder op de dag liet ook Franz Beckenbauer al weten dat hij hoopt dat Klinsmann zijn contract bij de Duitse bond zal verlengen. Der Kaiser was zeer tevreden over het werk dat Klinsmann verricht had en toonde zich tijdens het toernooi veelvuldig een groot fan van het Duitse elftal. Na de wedstrijd tegen Zweden noemde hij het team van Klinsmann zelfs 'het beste Duitse elftal sinds tijden'. 

Klinsmann zelf aarzelt nog. "Daar wil ik helemaal nog niet over nadenken", antwoordde hij na het duel met Italië op de vraag of hij door zal gaan als bondscoach. "Ik wil eerst een paar dagen op adem komen, ik moet tot mezelf komen en alles rustig laten bezinken. De komende weken zal ik er met mijn vrouw eens voor gaan zitten en erover praten. Op dit moment weet ik echt niet wat ik ga doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen