Frank de Boer per direct vertrokken als trainer Atlanta

24 juli 2020, 20:26   Bijgewerkt: 24 juli 2020, 23:15

Frank de Boer is per direct vertrokken als trainer van Atlanta United. Volgens de Amerikaanse club komt de breuk na onderling overleg. Ook de Nederlandse assistenten Orlando Trustfull, Bob de Klerk en Erwin Koenis verlaten Atlanta. "Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gehad", is de korte reactie van De Boer op het officiële clubkanaal van Atlanta.

De Boer kwam met Atlanta erg belabberd uit de coronastop. De kampioen van 2018 ging in het MLS-toernooi met drie nederlagen roemloos ten onder. De duels met New York Red Bulls, FC Cincinnati en Columbus Crew gingen allemaal met 1-0 verloren. Na de beschamende uitschakeling dacht De Boer het tij nog te kunnen keren, twee dagen later is hij niet langer trainer van The Five Stripes.

In het eerste seizoen van De Boer eindigde Atlanta als tweede in de Eastern Conference, maar in de play-offs om de landstitel strandde de club in de Conference finale. Wel pakte De Boer twee keer zilverwaar: de US Open Cup en de Campeones Cup. Het nieuwe seizoen begon Atlanta met twee overwinningen uit evenzoveel wedstrijden. Daarna legde het coronavirus de competitie plat.

Uiteindelijk is De Boer, die in de winter van 2018 aan zijn Amerikaanse avontuur begon, nog geen twee jaar trainer geweest van Atlanta. "Onder leiding van Frank heeft de club in 2019 een sterk seizoen goed. Na overleg met Frank is in samenspraak besloten uit elkaar te gaan", aldus clubpresident Darren Eales. "Met het winnen van twee prijzen in zijn eerste seizoen, zal hij altijd deel uitmaken van de clubgeschiedenis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen