Atalanta profiteert niet van nederlaag Juventus

24 juli 2020, 23:48

Atalanta heeft verzuimd de druk op Juventus op te voeren. De ploeg van de geschorste trainer Gian Piero Gasperini speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen AC Milan (1-1), waardoor ook de tweede plaats op de tocht komt te staan. Hakan Calhanoglu opende vrijdagvond voor Milan de score, waarna Ruslan Malinovsky een penalty miste en Duvan Zapata voor de gelijkmaker zorgde.

Hans Hateboer keerde bij Atalanta terug van een schorsing en verschenen ook Marten de Roon en Robin Gosens aan de aftrap. Doordat Juventus gisteren (donderdag) tegen Udinese het eerste matchpoint voor het kampioenschap niet verzilverde, kon Atalanta de Oude Dame tot op drie punten naderen en de titelrace weer een tikkeltje spannend maken. Echter trof het in Milan een ploeg in vorm. De Rossoneri verloren na de coronastop geen enkel duel: zeven zeges en twee remises.

Ook Atalanta kon de nummer zes van Italië geen nederlaag toedichten. In een gelijk opgaand duel bleef vuurwerk uit in San Siro. De openingstreffer van Milan was er wel eentje om in te lijsten. Met een vrije trap, hoog naar de verre hoek, gaf Calhanoglu doelman Pierluigi Gollini het nakijken. Ruim tien minuten later kreeg Atalanta de uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. De VAR oordeelde dat Lucas Biglia in de zestien een overtreding beging op Malinovsky. De middenvelder van Milan mocht daarmee niet eens klagen, want Biglia stond onnodig op het been van de Oekraïner en had daarvoor ook een rode kaart kunnen krijgen. Malinovsky besloot de penalty zelf te nemen en dat kwam hem duur te staan. Zijn inzet werd gepakt door Gianluigi Donnarumma.

Tot opluchting van Malinovsky maakte Zapata de misser nog voor rust ongedaan. Na balverlies van Biglia schakelde Atalanta snel om en kwam een gekraakt schot uiteindelijk voor de voeten van Zapata, die Donnarumma dit keer wel het nakijken gaf. In de tweede helft zorgden Milan en Atalanta voor een rommelige wedstrijd. De gasten drongen wel iets meer aan, maar was de thuisploeg nog het dichtste bij een voorsprong. Giacomo Bonaventura zag een schot op de paal belanden. De ploegen moesten zich tevreden stellen met een punt, waar Atalanta niets mee opschiet. Met nog twee wedstrijden voor de boeg, bedraagt de achterstand op Juventus vijf punten. Wanneer Internazionale morgen zegeviert bij Genoa, is Atalanta de tweede plaats ook kwijt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen