Van Amersfoort scoort bij historische bekerwinst Cracovia

25 juli 2020 – Pelle van Amersfoort (op archiefbeeld) heeft historie geschreven met Cracovia Krakow. De voormalig middenvelder van sc Heerenveen veroverde met de Poolse club de nationale beker. Het betekende de eerste uit de clubgeschiedenis. Van Amersfoort scoorde ook in de finale tegen Lechia Gdansk (3-2), die na verlenging werd beslist.

Van Amersfoort scoort bij historische bekerwinst Cracovia

Na de vroege openingstreffer van Omran Haydary namens Gdansk, werd het laatste half uur van de reguliere speeltijd een spektakel. Van Amersfoort nam allereerst de gelijkmaker voor zijn rekening (zie beelden hieronder). Na een goede aanname, rondde hij af. Vervolgens werd de voormalig Eredivisie-speler slachtoffer van een charge. Mario Maloca trapte na op Van Amersfoort en moest dat bekopen met een rode kaart.

De rode loper naar de eindzege lag uit voor Cracovia. Maar tegen de verwachting in, bezorgde Patryk Lipski Gdansk een nieuwe voorsprong. Op dat moment stonden er nog vijf minuten op de klok. Tot opluchting van Cracovia maakte David Jablonsky drie minuten later alweer de gelijkmaker. Een verlenging moest voor de beslissing zorgen en daarin werd Mateuzs Wdowiak het goudhaantje.

Eredivisie

gerelateerd