Krappe zege Fortuna Sittard in eerste serieuze oefenwedstrijd

25 juli 2020, 16:00   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 17:08

Fortuna Sittard heeft de eerste serieuze wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Het elftal van Kevin Hofland rekende zaterdagmiddag in eigen huis af met FC Dordrecht 2-1. Een week eerder startte Fortuna de voorbereiding met een royale zege op de amateurs van Bekkerveld (9-1).

Onder toeziend oog van John van 't Schip, die als bondcoach van Griekeland waarschijnlijk Fortunees Lazaros Rota aan het werk wilde zien, moest Fortuna eerst de regie gunnen aan Dordrecht. De bezoekers waren in de openingsfase gevaarlijker dan de thuisploeg, waar de niet geheel fitte Roel Janssen, Alexei Koselev en Clint Essers ontbraken.

Toch opende Fortuna in de eerste helft de score. Na een half uur werkte Bassala Sambou een mooie voorzet van André Vidigal tegen de touwen. In de tweede helft verdubbelde Branislav Ninaj de voorsprong voor de gastheren. Dordrecht weigerde zich neer te leggen bij een oefennederlaag en liet Fortuna nog even wankelen. Na de aansluitingstreffer van Nikolas Agrafiotis kreeg Jaro Vicario in de slotfase nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar schoot hij rakelings naast en bleef het 2-1.

Overige oefenuitslagen:

De Graafschap - Helmond Sport 3-1

Excelsior - Jong FC Utrecht 3-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen