Vitesse-aanvaller Gong besmet met het coronavirus

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 juli 2020 – Vitesse-aanvaller Hillary Gong is besmet met het coronavirus. De buitenspeler keerde deze week volgens planning terug uit Nigeria en uit de test die volgens protocol na zijn thuiskomst werd gehouden, bleek dat hij besmet is. Daardoor is hij direct in thuisquarantaine gegaan en zijn er verder geen grote gevolgen voor Vitesse.

Vitesse-aanvaller Gong besmet met het coronavirus

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat laat de club weten. Omdat het een preventieve test was van Gong na zijn thuiskomt, is er geen contact geweest met stafleden, spelers en andere medewerkers van de club. Desondanks hebben alle Vitesse-spelers een extra test afgelegd, maar die viel voor iedereen negatief uit. Zodoende gaat de oefenwedstrijd tegen FC Volendam van zondag (morgen) gewoon door.

'Vitesse houdt zich strikt aan de voorwaarden, waaronder het testprotocol, en blijft er alles aan doen om alle richtlijnen zorgvuldig na te leven. (…) De club is in contact met de speler en monitort de situatie nauwgezet', valt te lezen in het persbericht van de Arnhemmers. Deze week begon Vitesse aan de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. De oefenwedstrijd tegen FC Volendam is de eerste en die is live te volgen op het YouTube-kanaal van de club.

Eerder waren er deze week bij ADO Den Haag en Jong AZ ook al besmettingen geconstateerd in het Nederlandse profvoetbal. Ook over de landsgrenzen gaat het nog altijd door: bij VfL Wolfsburg kreeg Kevin Mbabu zaterdag een positieve test, terwijl er bij Segunda División-club Fuenlabrada liefst 28 (!) besmettingen aan het licht kwamen. Daardoor werd hun wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Deportivo La Coruña gecanceld.

  • Topclub Adv

    Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

    Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd