Vier afgekeurde doelpunten kosten Sassuolo de kop tegen Napoli

25 juli 2020, 23:45

Sassuolo heeft een bizarre zaterdagavond beleefd op bezoek bij Napoli. De middenmoter zag vier (!) doelpunten afgekeurd worden wegens buitenspel en ging zodoende onderuit (2-0), omdat de eerste treffer van Elseid Hysaj wél werd goedgekeurd en Napoli in blessuretijd nogmaals scoorde. Uitzicht op Europees voetbal had Sassuolo al niet meer, desondanks zal de nederlaag een zure nasmaak hebben.

Napoli had juist een Europa League-ticket al bemachtigd via de bekerwinst, terwijl nummer acht Sassuolo in punten een forse achterstand had op nummer zes AC Milan om dat nog af te dwingen. Napoli staat tussen beide ploegen in en opende sterk zaterdagavond. Het fraaie openingsdoelpunt van linksachter Hysaj was een terechte afspiegeling van de verhoudingen in de openingsfase.

Maar de verhoudingen zouden kantelen gedurende het duel, waarbij voormalig sc Heerenveen-speler Filip Djuricic een hoofdrol op zich nam namens Sassuolo. Tot tweemaal toe zag hij in de eerste helft namelijk een doelpunt worden afgekeurd vanwege buitenspel: eenmaal was hij zelf te vroeg weg, de tweede keer werd Francesco Caputo teruggefloten.

Diezelfde Caputo stond direct in de tweede helft opnieuw buitenspel toen hij de bal ontving en raak schoot, waardoor ook de derde goal werd afgekeurd. Maar het werd nóg erger voor de bezoekers: na een uur spelen greep de VAR opnieuw in bij de gelijkmaker van Domenico Berardi, die fraai werd weggestoken door Caputo. Ditmaal dacht iedereen dat de goal wél zou tellen, maar opnieuw stond Caputo buitenspel. Dat gebeurde even voor het doelpunt, waardoor ook de vierde goal van Sassuolo terecht werd afgekeurd.

Zodoende werd het een bizarre avond voor Sassuolo, dat uiteindelijk met lege handen achterbleef. Hoewel het Napoli – bij wie Matteo Politano nog wel de paal raakte - in de tweede helft volledig onder druk had, trokken de mannen van Gennaro Gattuso de zege uiteindelijk wel over de streep. Allan schoot in blessuretijd vanaf de rand van het strafschopgebied heerlijk binnen in de verre hoek. De VAR keek naar de treffer, maar vond geen reden om hier wel in te grijpen.

Zodoende kwam er dus een zege voor Napoli, dat tevreden zal zijn met het resultaat. Dat invaller Dries Mertens een gele kaart opliep en zodoende geschorst is voor de komende ontmoeting met Internazionale, was nog wel een flinke streep door de rekening. Daar kon de VAR voor Napoli geen helpende hand in bieden, verder was er voor de thuisclub wat de arbitrage betreft weinig te klagen.