Talent Hendrikx (18) leidt VVV-Venlo naar zuinige oefenzege

26 juli 2020, 13:47   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 13:52

VVV-Venlo heeft ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De Eredivisionist was zondag in een ingekort vriendschappelijk duel met 0-2 te sterk voor EVV. De achttienjarige Jessy Hendrikx nam beide doelpunten voor zijn rekening.

VVV speelde dinsdag tegen vijfdeklasser Sporting ST uit Swolgen de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Toen scoorden de Venlonaren liefst negentien keer. EVV verkocht zijn huid duurder. Pas na rust trok VVV de wedstrijd naar zich toe. Het duel in Echt duurde slechts twee keer 35 minuten.

Door een doelpunt van de in de rust ingevallen Hendrikx kwam VVV vroeg in de tweede helft op 0-1. Het talent nam vlak voor tijd ook het tweede doelpunt voor zijn rekening door een strafschop te benutten.

Zie ookOverzicht: alle oefenwedstrijden van de Eredivisionisten op een rij