Fuenlabrada mist play-offs voor La Liga door corona-uitbraak

26 juli 2020, 17:26

CD Fuenlabrada kan niet meedingen naar promotie naar de Primera Division. Hoewel de ploeg op het tweede niveau van Spanje zich had kunnen plaatsen voor de play-offs, kreeg het te maken met liefst 28 (!) coronagevallen binnen de club. Daardoor heeft het zich teruggetrokken, om de competitie op korte termijn te kunnen afronden.

Dat heeft de competitie-organisator laten weten. De club had twee opties gekregen van de Spaanse voetbalbond: of wachten tot de spelers hersteld waren óf opgeven. In dat eerste geval had de hele competitie veel nadeel gehad, omdat de duels flink opgeschoven moesten worden. Fuenlabrada moest bovendien nog winnen van het al gedegradeerde Deportivo La Coruña om de play-offs überhaupt te halen. La Liga schrijft de club heel dankbaar te zijn voor het enorme offer dat het met dit gebaar doet.

Pro League verwacht 8 augustus te starten

Verder heeft de Pro League laten weten nog altijd te verwachten op 8 augustus gewoon te beginnen. Hoewel het coronavirus in België alweer flink de ronde doet en de maatregelen strenger worden, verwacht de Pro League nog altijd op 8 augustus te kunnen starten, met of zonder publiek. Ondanks dat er eveneens nog altijd geen duidelijk of Waasland-Beveren degradeert of niet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen