Chelsea en United houden Leicester alsnog uit Champions League

26 juli 2020, 18:57   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 19:09

Manchester United en Chelsea hebben de laatste Champions League-tickets bemachtigd in de Premier League. De formatie van Ole Gunnar Solskjær versloeg in een rechtstreeks gevecht Leicester City, waardoor The Foxes, ondanks dat het van speeldag drie tot 37 in de top-vier stond, naast het miljardenbal grijpen. Bij Chelsea greep Mason Mount een absolute hoofdrol.

Leicester City – Manchester United 0-2

Voorzichtigheid troef was het aan beide kanten zondagavond. De winnaar van het duel zou namelijk sowieso de Champions League ingaan, maar de verliezer zeer waarschijnlijk niet. Helemaal toen Chelsea halverwege op voorsprong stond, wist Leicester dat het moest winnen van United. In die race had het geluk dat de treffer van Bruno Fernandes na ruim een half uur terecht werd afgekeurd vanwege buitenspel.

In de tweede helft ging Leicester wat meer naar voren voetballen, wat een kopbal van Jamie Vardy op de lat opleverde. Juist toen The Foxes een slotoffensief wilden inzetten voorafgaand aan de drinkpauze, werd de doorgebroken Anthony Martial neergehaald door Jonny Evans. Fernandes toonde ook tegen penaltykiller Kasper Schmeichel aan een absolute specialist te zijn en schoot United alsnog op rozen. Met veertien strafschoppen brak United ook het record van meeste penalty's ooit in één seizoen verkregen. Het werd een cruciale pingel. Evens kon zijn frustratie vlak voor tijd niet de baas en werd nog met rood van het veld gestuurd en ging vervolgens Schmeichel nog in de fout, waardoor Jesse Lingard er zelfs nog 0-2 van kon maken. Vardy scoorde niet, maar blijft desondanks met 23 goals topscorer van Engeland boven de scorende Danny Ings (22) en Pierre-Emerick Aubameyang (22). 

 

Chelsea – Wolverhampton Wanderers 2-0

Een punt was voor Chelsea sowieso genoeg om het miljardenbal in te gaan en heel de eerste helft leek het erop dat The Blues een remise wel prima vonden. Maar in blessuretijd van het eerste bedrijf stond Mason Mount op. Eerst schoot de voormalig Vitessenaar een simpel gegeven vrije trap op heerlijke wijze tegen de touwen en luttele momenten later gaf hij na goed werk van Christian Pulisic de assist op Olivier Giroud. De Fransman versloeg in twee instanties Rui Patrício, die zijn been inhield toen hij uitkwam.

De Portugees ging niet vrijuit, terwijl zijn collega aan de andere kant een solide indruk maakte. Daar stond echter niet Kepa Arrizabalaga, maar Willy Caballero. Kepa maakte de laatste weken veel fouten en werd voor dit cruciale duel gepasseerd door Frank Lampard. De Engelse manager had uiteindelijk wel zijn gelijk aan zijn zijde, want Chelsea hield het doel schoon en kwam in de Champions League-strijd niet in de problemen. Al krijgt het voorval nog wel een staartje richting de return tegen Bayern München én komend seizoen.

Overige uitslagen:

Manchester City – Norwich City 5-0

Newcastle United – Liverpool 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen