Degradatie Bournemouth en Watford na remise Aston Villa

26 juli 2020, 19:00

Aston Villa heeft zich verzekerd van nog een jaar Premier League-voetbal. Op de slotdag begon de ploeg als nummer zeventien en die plek verdedigde het uiteindelijk met succes, ondanks een zege van Bournemouth. Een gelijkspel tegen West Ham United was genoeg, omdat Watford onderuit ging tegen Arsenal. Watford en Bournemouth gaan daardoor met Norwich City mee terug naar het Championship.

West Ham United – Aston Villa 1-1

Met een marginale voorsprong kon Aston Villa tegen het al uitgespeelde West Ham United afwachten wat de concurrentie zou doen. En het leek alsof de ploeg van Anwar El Ghazi, die overigens ontbrak, daadwerkelijke afwachtte. Het creëerde weliswaar enkele kansen, maar moest vervolgens toezien hoe de thuisploeg weer iets sterker werd. Toch bleef het tot vlak voor tijd spannend, toen er eindelijk dudielijkheid kwam. 

Uitgerekend Jack Grealish, kind en aanvoerde van de club, leek Aston Villa in veilige haven te schieten vlak voor tijd, waarbij Lukasz Fabianski niet vrijuit ging bij diens inzet. Maar enkele seconden na de enorme vreugde-uitbarsting maakte Andriy Yarmolenko met heel veel geluk gelijk, een door Grealish onbedoeld van richting veranderd schot. Hij ging uiteindelijk niet van held naar schlemiel, want de remise werd over de streep getrokken en die was genoeg voor handhaving. Daarmee was het doel van Aston Villa behaald, al ging het moeizaam. Zo was de cruciale VAR-fout tegen Sheffield United uiteindelijk cruciaal in de strijd om handhaving...

Everton – Bournemouth 1-3

Ondanks een opgelopen liesblessure nam Eddie Howe verdediger Nathan Ake wel mee naar Goodison Park, maar de Nederlander begon op de bank. Vanaf daar zag hij hoe Bournemouth het broodnodige doelpunt al snel tegen de touwen had. Na een handsbal van Richarlison schoot Joshua King vanaf elf meter de voorsprong op het scorebord en alleen een zege was mogelijk genoeg voor handhaving.

In dat kader was de gelijkmaker van Moise Kean een klap in het gezicht van Aké, maar zag hij hoe voormalig Vitessenaar Dominic Solanke die niet veel later uitstekend pareerde. Uit een vrije trap kopte hij direct een voorsprong voor Bournemouth op het bord, dat daardoor deed wat het kon: namelijk winnen. Een kwartier voor tijd stelde invaller Junior Stanislas fraai de zege veilig na een fout in de opbouw bij Everton, maar wist het ook dat Aston Villa desondanks moest verliezen. Één tegengoal voor The Villans was genoeg voor Ake en Arnaut Danjuma, maar die kwam pas nadat Jack Grealish de score had geopend. En door de remise vliegt Bournemouth er ondanks de knappe zege toch uit. 

 

Arsenal – Watford 3-2

Met slechts één doelpunt onder de streep had Watford nog serieuze kans op handhaving, maar na ruim een half uur zag Daryl Janmaat vanaf de tribune hoe zijn ploeggenoten moedeloos en zonder geloof op het veld stonden. Pierre-Emerick Aubameyanghad op dat moment een strafschop benut die hij zelf had versierd en was niet veel later aangever, toen Kieran Tierney met de binnenkant van de voet de voorsprong verdubbelde. Toen vervolgens Aubameyang op heerlijke wijze zijn tweede maakte, wist Watford definitief hoelaat het was en ging de Gabonees een gooi doen naar topscorerschap van Engeland. Althans, zo leek.

Want toch werd het een heel andere wedstrijd: vanuit een strafschop kwam Watford al een beetje terug in het duel en Danny Welbeck maakte van dichtbij de aansluitingstreffer na de pauze. Een kwartier voor het einde had hij tegen zijn oude club ook de gelijkmaker op de voet met een heel fraaie hakbal, maar zag Damien Martinez even zo fraai redden. De gelijkmaker bleef uit, terwijl er zelfs een zege nodig was geweest voor handhaving. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen