'Bosz hoopt Onana naar Bayer Leverkusen te halen'

26 juli 2020, 20:51   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 23:51

Andre Onana kan deze zomer vertrekken bij Ajax. Hoewel de Amsterdammers hem met een nieuw contract hoopten te verleiden tot een langer verblijf, is Bayer Leverkusen afgelopen week concreet geworden voor de doelverdediger. Peter Bosz hoopt zijn oude pupil naar de Bundesliga te halen, al is er nog geen akkoord over de hoogte van de te betalen transfersom. Ook Chelsea is nog altijd in de markt. 

Dat schrijft De Telegraaf althans. Volgens de ochtendkrant bood Bosz met Bayer zo'n twintig miljoen euro plus bonussen, maar is dat onvoldoende om tot een akkoord te komen. Een harde vraagprijs is er nog niet voor de Kameroener, maar dat er meer op tafel moet komen is duidelijk. Eerder waren Chelsea, Borussia Dortmund, FC Barcelona en Paris Saint-Germain ook in de race voor de diensten van Onana, maar Bayer heeft momenteel de beste papieren.

Lees ook'Overmars spreekt met Onana: jaar langer bij Ajax en opwaarderen'

Bosz gaf Onana het vertrouwen bij Ajax toen Jasper Cillessen was vertrokken en bouwde een goede band op met de Kat uit Kameroen. In Leverkusen is de Nederlander niet tevreden over Lukas Hradecky, die vooral in zijn voetballend vermogen tekort schiet in de ogen van Bosz. Zaakwaarnermer Albert Botines wilde niet reageren op het gerucht. 

Het bod van twintig miljoen euro lijkt vooralsnog veel te laag, ondanks de coronacrisis. Zo'n dertig miljoen euro lijkt minimaal nodig om Onana los te weken in Amsterdam. Zelf gaf Onana aan graag een stap te willen maken in de komende zomer, al deed Ajax recent een poging om hem langer bij de club te houden. Dat lijkt met deze hernieuwde interesse een mission impossible

Chelsea-interesse

Volgens Voetbal International is ook Chelsea namelijk nog altijd een zeer reëele optie. Chelsea-manager Frank Lampard is niet tevreden over eerste keuze Kepa Arrizabalaga en zette hem op de cruciale slotdag van de Premier League [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370286/lampard-verwijst-kepa-op-laatste-speeldag-weer-naar-de-bank/,_blank,zelfs naast het elftal]. The Blues zijn volgens VI bereid om het bedrag van dertig miljoen euro op tafel te liggen, nu ze zeker zijn van de Champions League.

Dan zal er echter ook duidelijkheid moeten komen over de toekomst van Kepa, die in 2018 nog de duurste doelman ter wereld werd gemaakt. Bayer Leverkusen hoopt door heel concreet te handelen de Engelse topclub te snel af te zijn. 'Inmiddels lonkt echter een boeiend spel tussen Bayer Leverkusen en Chelsea om de handtekening van de Kameroener', omschrijft het weekblad de transfersituatie van Onana.

Lees ookOnana spreekt vertrekwens uit: "Tijd gekomen om stap te maken"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen