Everton-back Baines zet punt achter loopbaan (35)

26 juli 2020, 21:20

Leighton Baines (35) heeft een punt gezet achter zijn loopbaan als profvoetballer. De verdediger met de meeste assists in de Premier League ooit maakte dat bekend na zijn laatste wedstrijd namens Everton, de club waar hij de afgelopen dertien jaar speelde. Het duel met Bournemouth (1-3) ging overigens wel verloren. 

Baines kwam in 2007 over van Wigan Athletic naar The Toffees, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde en international van Engeland. Met die ploeg maakte hij deel uit van het EK 2012 en WK 2014, omdat hij de Premier League goed presteerde. In 420 officiële wedstrijden namens Everton gaf hij liefst 67 assists, waarvan 59 in de hoogste afdeling van Engeland. Geen verdediger deed dat vaker, waardoor hij dat record in handen heeft.

Everton had al bekend gemaakt dat Baines, die dit seizoen amper nog minuten maakte, wel een nieuw contract had aangeboden, maar het voorstel voor één seizoen was afgewezen door de back. De verdediger besluit dus niet meer op zoek te gaan naar een nieuwe club, maar zijn loopbaan te beëindigen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen