Letsch tevreden over 4-4-2 van Vitesse en vol lof over Tannane

26 juli 2020, 22:12

Vitesse-trainer Thomas Letsch is in de voorbereiding begonnen met een 4-4-2-systeem bij de Arnhemmers. De Duitser is na de 0-5 zege op FC Volendam tevreden over de vorderingen. Ook heeft hij vooralsnog een belangrijke rol in zijn elftal weggelegd voor Oussama Tannane, die als aanvallende middenvelder fungeert.

Dat vertelt hij tegenover Omroep Gelderland. In het [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370287/openda-geeft-visitekaartje-af-bij-vitesse-tegen-volendam/,_blank,4-4-2-systeem] is ruimte voor twee spitsen, met Tannane erachter en Sondre Tronstad vooralsnog als verdedigende middenvelder. "We hebben daar een hele week op getraind. En dat wilde ik goed terugzien. Daarnaast hebben we ook veel over counterpressing gesproken, dat ging goed", toonde Letsch zich tevreden.

Tannane profileert zichzelf als nummer tien direct achter de spitsen. "Hij is een hele speciale speler. Hij heeft veel aanvallende kwaliteiten. Je kunt hem alleen niet vertellen wat hij moet doen, je moet hem een beetje vrijheid geven", weet Letsch. "Als hij achter twee spitsen speelt en er is ruimte, dan zie je dat hij echt heel veel kwaliteit heeft. We gaan zien of dit de komende weken blijft bevallen."

Ook voor huurling Löis Openda, die met twee goals en twee assists de show stal als invaller, had de Duitse oefenmeester mooie woorden. "Dat was absoluut een goede start. Als hij zo doorgaat de komende tijd is dat heel fijn. Hij heeft heel veel kwaliteit."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen