Eerlijke Advocaat betwijfelt of Feyenoord sterker is dan vorig jaar

27 juli 2020, 07:41

Feyenoord heeft de selectie voor komend seizoen in de basiself vrijwel gelijk gehouden en heeft de groep op enkele plekken kunnen versterken, toch verwacht Dick Advocaat niet zomaar even de aanval in te zetten op AZ en Ajax. "In de breedte zijn we duidelijk minder geworden. Tapia, Özyakup en Larsson zaten vooral op de bank, maar zijn wel volwaardige internationals. Ayoub speelde ook interlands. Kenneth Vermeer zat vaak bij Oranje."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. Ook FC Utrecht en PSV zijn geduchte concurrenten voor Feyenoord, dat vandaag (maandag) aan het nieuwe seizoen begint. "PSV had gewoon al goede spelers en die maken daar straks een nieuwe start. AZ is eigenlijk nog vrijwel compleet en die ploeg bleek afgelopen seizoen al erg sterk", weet de realistische Advocaat. "En Ajax is weliswaar Hakim Ziyech kwijtgeraakt, maar ze hebben daar natuurlijk nog een prima selectie en bovendien zie ik ze weer in een categorie spelers zoeken die er niet om liegt. Met ook al twee nieuwe spelers voor zo'n 25 miljoen euro."

Feyenoord haalde Bryan Linssen en Mark Diemers binnen, terwijl Christian Conteh vooral voor de toekomst is. "Hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook", aldus de ervaren oefenmeester. "We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk."

Berghuis afwezig, middenvelder nodig

Daarnaast mist Feyenoord Luis Sinisterra nog altijd en verwacht Advocaat ook dat Tyrell Malacia lang zal ontbreken met zijn blessure, waardoor hij zich afvraagt of de Rotterdammers sterker terugkomen dan vorig seizoen. Laatsgenoemden staan maandag niet op de training, net als Steven Berghuis die nog altijd ontbreekt vanwege zijn luchtweginfectie, zo schrijft Voetbal International.

Lees ookSituatie linksbacks veranderd door blessure Malacia

Het liefst zou Advocaat nog een linksachter en middenvelder toevoegen aan zijn selectie. "Ayoub, Tapia en Özyakup zijn weg. En ook Liam Kelly, al speelde hij nooit, keert niet meer terug. Voor die vier spelers heb ik Burger en Diemers nu terug, een zesde middenvelder is dan wel een vereiste. We gaan dit seizoen veel wedstrijden in korte tijd spelen, vergeet dat niet."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen