Italiaanse media vol lof over 'solide stuwdam' De Ligt

27 juli 2020, 09:50

Matthijs de Ligt kroonde zich zondagavond dan toch eindelijk tot kampioen van Italië met Juventus. Hoewel de centrale verdediger het duel met Sampdoria niet volmaakte vanwege een blessure, waren de ochtendkranten weer vol lof over de jonge Nederlander. 'Hij heeft persoonlijkheid, kwaliteit en is inteligent.'

Dat schrijft Corriere della Sera over De Ligt, die volgens het medium dit seizoen alles overwon. 'Een prijskaartje van liefst 75 miljoen, meerdere handsballen in het strafschopgebied, de blessure van steun- en toeverlaat Chiellini, een schouder die allang geopereerd had moeten worden', soms de krant op. 'De Ligt heeft bewezen dat hij sterker is dan alles wat op zijn pad komt.' Niet voor niets kreeg hij om die reden een 8 toebedeeld voor zijn optreden.

Calciomercato was met een 6,5 iets terughoudender, maar gaf De Ligt wel complimenten over het feit dat de ervaren Fabio Quagliarella alles uit de kast haalde, maar de Nederlander niet kon verschalken. 'De Ligt reageerde telkens adequaat op alle dreiging. Kort voor tijd kon Maurizio Sarri hem bovendien sparen', zag het medium over de op het oog hamstringblessure die de oud-Ajacied opliep.

Juve News zag De Ligt opnieuw als een ompasseerbare schakel achterin bij Juventus en had met zijn fysieke imposante optreden een mooi metafoor: 'De Ligt is als een solide stuwdam', schreef de fansite. Fanta Magazine kwam met 'een verdedigende muur' tot een vergelijkbare conclusie over het optreden van De Ligt, die als een inteligente schakel wordt beschouwd in de titel van de Oude Dame.

Kritische Van Basten

Overigens was niet iedereen het eens met de lof voor de international van Oranje. Na het kampioensduel toonde analist Marco van Basten zich bij Ziggo Sport erg kritisch over De Ligt, die volgens de oud-aanvaller te weinig 'organiseert'. "Het aantal kansen dat Juventus alleen al weggeeft in de tweede helft, is enorm. Dat moet hij zichzelf ook aanrekenen", stelde San Marco.

"Bonucci het niet verdedigend neerzet, moet jij dat doen. Ze doen het allebei niet en daardoor zie je dat de achterhoede van Juventus heel kwetsbaar is", aldus Van Basten, die daarom vindt dat De Ligt niet per se de goede club gekozen heeft. "Ik denk dat hij meer had geleerd bij Real Madrid, Barcelona of Manchester City. Bovendien had hij in Spanje in een interessantere competitie gespeeld, want de Serie A is van een minder niveau dan de landen die ik net noemde." De negende titel op rij van Juventus ziet Van Basten juist als een teken van zijn gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen