Solskjaer hoeft geen credits en looft inbreng Bruno Fernandes

27 juli 2020, 10:17   Bijgewerkt: 27 juli 2020, 10:22

Ole Gunnar Solskjaer stond dit seizoen met negen punten uit de eerste acht duels volop onder druk bij Manchester United, toch loodste hij zijn ploeg uiteindelijk naar Champions League-voetbal. De Noorse coach is trots op die prestatie, maar hoeft zelf geen lofzang. "Ze hoeven mij niet op te hemelen, want dan heb je het gevaar zelfgenoegzaam te worden."

Dat vertelde hij na de zege op Leicester City (0-2) die genoeg was voor het behalen van de derde plaats in de Premier League. "Ik geloof in wat ik doe en denk dat mijn manier van werken de beste is", zei Solskjaer, die desondanks niet wilde stellen dat hij de juiste man op de juiste plaats is bij United. Ook snapte hij de kritiek van het begin dit seizoen. "Mensen mogen kritiek leveren. Maar discussies voer ik alleen met mijn spelers en staf."

Dat het in het begin zo slecht ging, had volgens Solskjaer ook met het programma te maken. Al met al is de Noor tevreden met het gedraaide seizoen en de veerkracht van zijn elftal. "We hebben twee halve finales verloren, toch was het team mentaal heel sterk. We hebben wedstrijden leren winnen na een aantal tegenslagen. Dit is een knappe prestatie, als je bedenkt van hoe ver we gekomen zijn."

Komst van Bruno Fernandes

Dat Bruno Fernandes, tweemaal gekozen tot 'Speler van de Maand' sinds zijn komst naar de Premier League, een grote rol heeft gehad in het succes van United na de winterstop, erkent Solskjaer. "Scoren, kansen creëren, maar ook zijn enthousiasme en mentaliteit hebben ons enorm geholpen", loofde de manager de Portugees, die met een rake strafschop zondag opnieuw zijn waarde bewees namens The Red Devils. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen