Sarri: "Als je met mij kunt winnen, moeten jullie wel heel goed zijn"

27 juli 2020, 10:49

Maurizio Sarri pakte zondagavond zijn eerste prijs als hoofdcoach. Met Juventus kroonde hij zich na een lange weg uiteindelijk tot kampioen van de Serie A en is trots op zijn spelers. "Als je met mij kunt winnen, moeten jullie wel heel goed zijn", grapte hij tegen zijn selectie. Leonardo Bonucci en Cristiano Ronaldo droegen de titel op aan de slachtoffers van de corona-uitbraak. 

De Italiaanse coach blikte terug op het seizoen, waarin de bekerfinale verloren werd en ook de weg naar de negende landstitel op rij niet geweldig verliep. "Maar juist als je blijft winnen, wordt het alleen maar moeilijker. Zulke momenten zijn niet vanzelfsprekend, zo werkt dat niet. Elk jaar is het weer moeilijk om kampioen te worden", zei Sarri, die erkende dat het ditmaal niet makkelijk ging.

"Het was een lang en stressvol seizoen. Daarom verdient de selectie waardering voor hun prestaties", aldus Sarri, die bijval kreeg van verdediger Bonucci. De routinier (33) stelde dat dit 'de moeilijkste' titel was tot dusver. "Daarom is dit ook de mooiste. We begonnen een nieuw tijdperk, met een nieuwe filosofie. Daardoor kwamen we veel problemen tegen, toch bleven we alles geven." De coronacrisis maakte het volgens Bonucci niet makkelijker.

De verdediger droeg de landstitel op aan de fans, die de titel niet in het stadion konden meevieren. Ook aan de supporters die tijdens de corona-uitbraak zijn overleden dacht Bonucci. "Zij zullen vanuit de hemel meegenieten." Datzelfde gold voor Cristiano Ronaldo, die op Instagram een dergelijke boodschap verkondigde. 'Ik draag deze titel op aan alle Juventus-fans, in het bijzonder aan degenen die hebben geleden en nog altijd lijden onder de pandemie die ons dit jaar allemaal heeft overvallen en de wereld omver heeft geworpen', schreef de Portugees.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen