Vertonghen neemt afscheid van Spurs, King nieuwe assistent

27 juli 2020, 11:51

Jan Vertonghen trekt de deur bij Tottenham Hotspur definitief achter zich dicht. De centrale verdediger verlengde zijn aflopende contract nog wel met een maand, maar daar komt geen nieuwe periode meer bij. 'Mijn tijd bij deze club is ten einde', schrijft hij op zijn persoonlijke kanalen.

'Het is een trieste dag om vele redenen. Ik zal de vrienden missen die ik hier gemaakt heb. Ook mis ik de staf die de club draaiende houdt, net als voetballen in het nieuwe stadion. En natuurlijk jullie fans. Bedankt voor alle steun de voorbije jaren. Jullie waren geweldig. We deelden vele ongelooflijke herinneringen, maar voor nu is het tot ziens', schrijft de Belgische centrale verdediger. Met 129 Premier League-zeges verlaat hij de club als recordhouder wat de veldspelers betreft, alleen keeper Hugo Lloris won in de Engelse competitie vaker met de Spurs. 

Lees ook: Alderweireld zwaait maatjes Vertonghen en Vorm uit bij Spurs

Nieuwe assistent Mourinho

Verder kondigde manager José Mourinho aan dat Ledley King de nieuwe assistent-trainer wordt van de Portugees bij de Spurs. Hij is daarmee de opvolger van Ricardo Formosinho, die besloot om te vertrekken omdat hij ambities heeft om als hoofdtrainer elders aan de slag te gaan. Het wordt vermoedelijk niet de enige aanwinst van Tottenham, want Mourinho kondigde versterkingen aan voor deze zomer.

"Op basis van de resultaten na de lockdown eindigen we als derde of als vierde in de Premier League. Dat is waar we thuishoren", stelde de Portugese coach, die dus ambitieus is en terug naar de Champions League wil. "We willen onze goede spelers behouden en ook onze selectie versterken." Wel erkende Mourinho dat het ook voor Tottenham niet mogelijk is om met grote bedragen te smijten op de transfermarkt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen