Berghuis door zijn infectie nog niet terug bij Feyenoord

27 juli 2020, 14:10

Steven Berghuis zal voorlopig nog niet volledig meetrainen bij Feyenoord. De captain van de Rotterdammers kampte met een stevige longinfectie en zit nog aan de antibiotica. Pas als die kuur volgemaakt is, mag hij weer beginnen met trainen en zal dan ook nog eens rustig aan moeten opbouwen. Het zal nog wel even duren voor hij volledig fit is. 

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. Het zal nog even duren voordat Berghuis, die wel aanwezig was bij de eerste training van Feyenoord, op volle toeren meedraait bij de Rotterdammers. "De training gaan we langzaam opbouwen, want je lichaam heeft wel wat te verwerken gekregen. Ik ben drie kilo afgevallen, terwijl ik eigenlijk wat moest aankomen. Maar nu gaat het gelukkig de goede kant uit."

Wat de reden was van de infectie, weet Berghuis niet. "Mijn weerstand was minder, wellicht doordat ik hard heb doorgetraind, dat weten we niet. Maar zodoende is een normale bacterie die ieder mens in zijn mond heeft naar beneden gezakt en heeft de problemen veroorzaakt. De longarts is in ieder geval positief, dat is fijn. In augustus krijg ik nog een scan en daarna hoop ik snel weer volledig mee te kunnen trainen."

Lees ookEerlijke Advocaat betwijfelt of Feyenoord sterker is dan vorig jaar

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen