Real Madrid bevestigt komst Fabio Capello

5 juli 2006, 15:56

Wat eerder vandaag al officieus bekend werd, is nu definitief: Fabio Capello is de nieuwe trainer van Real Madrid. De Italiaanse oefenmeester heeft vanmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij de Spaanse topclub. Capello is afkomstig van Juventus, waar hij dinsdag plotseling opstapte.

Ramon Calderon

Ramon Calderon

De 60-jarige Capello wordt donderdag in Estadio Bernabeu gepresenteerd. Eerder deze week vertrok hij bij Juventus, omdat die club is verwikkeld in de grote Italiaanse voetbalfraudezaak. Degradatie naar de Serie C dreigt voor 'De Oude Dame'.

Capello had Real Madrid al eerder één seizoen onder zijn hoede. In 1997 bezorgde hij 'De Koninklijke' de Spaanse titel. Daarna keerde hij terug naar Italië. De supporters van de Madrilenen snakken naar succes. In 2003 verzekerde Real zich voor het laatst van het landskampioenschap. Daarna moest de club de titel laten aan Valencia (2004) en FC Barcelona (2005 en 2006).

"Capello zal er voor zorgen dat de discipline terugkeert bij Real Madrid", aldus Calderón. "Dat ontbrak er de laatste jaren aan." In Italië boekte Capello veel successen. In 1994 won hij met AC Milan de Champions League na een 4-0-zege in de finale op AC Milan. Ook pakte hij vele landstitels. Niet alleen met AC Milan (vier stuks), maar ook met AS Roma (2001) en Juventus (2005 en 2006).

Capello gaat komend seizoen de strijd aan met Frank Rijkaard, de trainer van FC Barcelona. In zijn Milan-tijdperk was Rijkaard een van de belangrijke spelers van Capello. Daarnaast maakt Capello ook opnieuw kennis met Roberto Carlos, Raul en Guti. Die drie voetballers maakten in het seizoen 1996-1997 al deel uit van de selectie van Real Madrid. Predrag Mijatovic, tien jaar geleden ook een belangrijke speler, is nu technisch directeur in Estadio Bernabeu.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen