FC Groningen anticipeert op vertrekwens en strikt Dankerlui

27 juli 2020, 17:44   Bijgewerkt: 27 juli 2020, 19:27

FC Groningen neemt Damil Dankerlui over van Willem II, zo maken de clubs maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. De multi-inzetbare speler tekent voor vier jaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion. FC Groningen sorteert met de komst van Dankerlui voor op een vertrek van Deyovaiso Zeefuik, die zijn zinnen heeft gezet op zomerse transfer.

Met de 23-jarige Dankerlui strikt FC Groningen een speler met de nodige ervaring in het betaald voetbal. De Amsterdammer speelde in totaal bijna honderdvijftig wedstrijden in de Eredivisie, KNVB Beker en Eerste Divisie. In 2018 maakte hij de overstap van Ajax naar Willem II, waar hij in het seizoen 2018/2019 een vaste basisspeler was. Afgelopen seizoen wisselde hij basisplaatsen af met invalbeurten.

"Wij zijn erg blij met de komst van Damil. Hij is een atletische en snelle speler met veel voetballend vermogen en Damil is multifunctioneel inzetbaar. In onze beoogde speelwijze, waarin we flexibel willen zijn, past dit heel goed. Damil heeft de laatste jaren behoorlijk wat ervaring opgedaan en hij is nog relatief jong. Wij denken dat er nog veel rek in hem zit en we gaan er samen hard aan werken om dat verder te ontwikkelen", reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Dankerlui zal met rugnummer 2 spelen en op zijn shirt de naam van zijn moeder dragen: Wadilie. Hij moet in het noorden Zeefuik doen vergeten. De rechtsback ligt nog voor een jaar vast in Groningen, maar wil de overstap maken naar Hertha BSC. In een interview met RTV Noord haalde Zeefuik onlangs uit naar Fledderus, die te veel geld zou vragen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen