FC Twente heeft met Markelo volgende huurling binnen

27 juli 2020, 19:07   Bijgewerkt: 27 juli 2020, 19:30

FC Twente huurt Nathangelo Markelo (21) voor één seizoen van Everton. De Oranje-jeugdinternational werd al enige tijd in verband gebracht met een tijdelijke overgang naar de club uit Enschede. Hij is na Vaclav Cerny (FC Utrecht) en Kik Pierie (Ajax) de volgende speler die deze transferperiode op huurbasis de overstap naar Twente maakt.

"Ik heb onlangs mijn contract bij Everton verlengd, maar direct uitzicht op een plek in het eerste elftal is er nog niet. De kans daarop is bij FC Twente groter en daarom is het goed voor mij om dit jaar voor FC Twente te gaan spelen. Ik ken de club goed, want Jahnoah, mijn jongere broer speelt bij FC Twente in de academie. Daarom is het extra leuk om hier dit seizoen te spelen", reageert Markelo via de officiële kanalen.

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van de jonge Nederlander. "Nathangelo is een talentvolle rechtsbenige verdediger die alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van Oranje heeft doorlopen en bij Everton wordt gezien als een zeer beloftevolle speler. Niets voor niets verlengde de Engelse club onlangs zijn contract. Hij krijgt dit seizoen volop de kans op speelminuten in het eerste elftal, het is aan hem om een basisplek af te dwingen."

Markelo is waarschijnlijk niet de laatste speler die FC Twente op huurbasis komt versterken. Met Giorgi Aburjania, sinds vorig jaar zomer gehuurd van Sevilla, lopen er nu vier huurlingen rond in Enschede. Mogelijk wordt Ajax-aanvaller Danilo de vijfde speler die op tijdelijke basis aan de selectie van Ron Jans wordt toegevoegd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen