FC Emmen verrast en haalt Tibbling terug naar de Eredivisie

27 juli 2020, 21:12   Bijgewerkt: 31 juli 2020, 15:11

Simon Tibbling is komend seizoen weer in de Eredivisie te bewonderen. De 25-jarige Zweedse middenvelder gaat aan de slag bij FC Emmen, meldt de club uit Drenthe via de officiële kanalen. De oud-speler van FC Groningen komt over van Brøndby IF en tekent op de Oude Meerdijk een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar.

Tibbling stond tussen 2015 en 2017 op de loonlijst bij FC Groningen. Hij speelde 74 wedstrijden in de Eredivisie en was er ook bij toen de Groningers in 2015 de KNVB Beker wonnen. Drie jaar geleden stapte de middenvelder ondanks een doorlopend contract bij de Trots van het Noorden over naar Brøndby. Bij de Deense club kwam Tibbling steeds minder aan spelen toe. Toch speelde hij in drie seizoenen meer dan honderd wedstrijden voor Brøndby.

Nu keert Tibbling terug in Nederland. "Bij FC Emmen kom ik veel oude bekenden tegen, daar houd ik van. Als je de trainer en een aantal medespelers al kent, is het altijd makkelijker om je snel thuis te voelen bij een nieuwe club. Ik heb echt het gevoel dat ik hier in een warm bad terecht ben gekomen", aldus de aanwinst van Emmen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen