KNVB heeft geen bezwaren tegen testbeleid van Feyenoord

11 augustus 2020, 15:13

De KNVB heeft geen bezwaren tegen het standpunt van Feyenoord om spelers en staf alleen te testen op het coronavirus bij klachten of bij wedstrijden. Casper van Eijck, de clubarts van Feyenoord, heeft als beleid gesteld dat het alleen nodig is om bij klachten te testen, ondanks dat bij relatief veel andere clubs in Nederland (klachtenvrije) spelers positief werden getest.

Het beleid van de Rotterdammers zorgde voor wat verbazing bij een deel van de rest van voetballend Nederland, omdat bij onder andere Willem II, Vitesse en ADO Den Haag een coronageval werd geconstateerd. In het coronaprotocol van de KNVB staat dat voetballers zich minimaal eens per week moeten laten testen op het coronavirus. Dat zou zonder klachten en oefenwedstrijden bij Feyenoord dus niet gebeuren. 

Tegenover NU.nl laat een woordvoerder van de voetbalbond weten dat er geen actie volgt tegen het testbeleid in Rotterdam-Zuid. Wel moeten de spelers volgens protocol 24 uur voor een oefenwedstrijd getest zijn én vanaf twee weken voor de start van de Eredivisie consequent. Zolang dat wel gebeurt, grijpt de KNVB niet in en verloopt alles volgens voorschriften. "We hebben daarvoor gekozen omdat we de voortgang van de competitie willen waarborgen", laat de woordvoerder weten over de twee weken voor de start van de competitie.

Op dit moment is het testbeleid dus niet verplicht. Trainer Dick Advocaat vertrouwde volledig op het advies van clubarts Van Eijck, die werkzaam is op het Erasmus MC en dus wel goed ingevoerd wat betreft de corona-voorschriften. "Hij zegt dat wij pas getest worden bij de wedstrijden, maar alleen als wij aangeven iets te voelen. Hij zegt dat het anders geen zin heeft om een test te doen", aldus de ervaren coach. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen