FC Groningen neemt 21-jarige Beuvink als hoofd scouting

28 juli 2020, 17:22

FC Groningen heeft met Wes Beuvink een opvallende nieuwe hoofd scouting aangesteld. Tot dusver was hij actief als videoscout van de noorderlingen, maar krijgt ondanks zijn nog jonge leeftijd het vertrouwen van de Eredivisie-club als eindverantwoordelijke. Hij is de opvolger van Peter Moltmaker, die verder gaat als scout.

Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële kanalen. "Het takenpakket van een hoofd scouting richt zich in onze ogen met name op het analyseren en het planmatig aansturen van de scouting. Wij denken dat dit goed aansluit bij de kwaliteiten en ambities van Wes en wij willen hem die kans graag geven", stelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de enigszins opvallende aanstelling.

De meer ervaren Moltmaker wordt weer gebruikt als scout langs de lijnen. "Gezien zijn ervaring en netwerk willen wij hem graag inzetten in de eindfase van het scoutings-traject: het live bekijken en beoordelen van geselecteerde spelers voor onder andere de eerste selectie van FC Groningen", legt Fledderus de wisseling van de wacht uit.

Beuvink is pas een jaar werkzaam bij de Trots van het Noorden en kwam over van SciSports. Naast Beuvink en Moltmaker zijn ook Sil Piek, René Bakhuis en Arno de Jong onderdeel van het scoutingsteam van FC Groningen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen