Atalanta ontsnapt en houdt plek twee in eigen hand

28 juli 2020, 21:25

Atalanta Bergamo heeft nog altijd volop uitzicht op de tweede plaats in de Serie A. Het elftal had een hele zware avond op bezoek bij Parma, maar kwam dankzij twee ietwat gelukkige treffers in de slotfase nog langszij (1-2) en maakt zich op de slotdag op voor normaliter een rechtstreeks gevecht met Internazionale om plaats twee.

Na de remise tegen Juventus – waar Atalanta door een hoop pech al het perspectief op de titel verloor – haalde de ploeg van Gian Piero Gasperini nog eenmaal uit tegen Brescia (6-2), maar daarna raakte de koek wat op. Driemaal op rij scoorde het slechts eenmaal, waardoor de grens van honderd doelpunten nog moeilijk wordt om te halen (98 na vandaag) en eenmaal werd er slechts gewonnen.

Tegen Parma was de thuisploeg zelfs duidelijk de betere tegen Marten de Roon en Robin Gosens, die halverwege de eerste helft ook Hans Hateboer zagen invallen. De back kwam de geblesseerde José Luis Palomino vervangen, maar kon de storm van Parma niet doen verstommen. De door Atalanta opgeleide Dejan Kulusevski schoot vlak voor de rust even knap als terecht het openingsdoelpunt tegen de touwen.

In het tweede bedrijf ging Atalanta wel op jacht naar de gelijkmaker, maar had daar invaller Ruslan Malinovskiy voor nodig om tot succes te komen. Net als tegen Juventus liet hij zien over een kiezelharde trap te beschikken, al leek de vrije trap twintig minuten voor het einde houdbaar. Hulp kreeg Atalanta bij de winnende goal vlak voor tijd ook een beetje: Papu Gómez ging een een-tweetje aan, maar deed dat per abuis met een Parma-verdediger, waarna hij vanaf twintig meter heerlijk raak schoot.

Zodoende heeft Atalanta de tweede plaats nog in eigen hand, aangezien het Internazionale op de slotdag treft. SS Lazio weet dat de kans op de tweede plaats flink is geslinkt door het doelpunt van Gómez. Op doelpuntenjacht zal Atalanta tegen Internazionale overigens sowieso gaan, om de magische grens van honderd te halen, bij voorkeur met de tweede plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen