Internazionale na zege op Napoli op pole position voor plek twee

28 juli 2020, 23:47

Internazionale heeft de aanval van Atalanta Bergamo voor de tweede plaats in de Serie A voorlopig weer afgeslagen. De ploeg van Antonio Conte had in eigen huis geen makkelijke avond tegen Napoli, maar kroonde zich dankzij treffers van Danilo D'Ambrosio en invaller Lautaro Martínez tot winnaar (2-0) en gaat zodoende op pole position de slotdag van de Serie A in als het gaat om de tweede plaats.

Dat er slechts twee treffers vielen, had vooral te maken met keepers Samir Handanovic en Alex Meret. Laatstgenoemde had een hele fraaie redding vlak voor rust op de inzet van Marcelo Brozovic van dichtbij en voorkwam zodoende een 2-0 achterstand bij rust. Na tien minuten had D'Ambrosio een teruggetrokken voorzet met de binnenkant van de voet met enig fortuin wel ingeschoten, waardoor de Italiaan wel al was gepasseerd.

In het vervolg na die goal toonde Inter's Handanovic met reddingen op Piotr Zielinksi en Matteo Politano ook zijn waarde voor de thuisploeg, die ondanks meerdere kansen voor Napoli nooit echt in grote problemen kwam dinsdagavond. Stefan de Vrij had de doelman na een knieblessure overigens weer voor hem staan centraal achterin, hij was weer fit genoeg om te starten

De Vrij was samen met Arek Milik de enige oud-Eredivisiespeler vanaf de start op het veld. Hirving Lozano en Christian Eriksen (vlak voor tijd) kwamen als invaller binnen de lijnen, Amin Younes bleef op de bank en Dries Mertens was geschorst voor het treffen. De Belg werd node gemist bij Napoli, want de ploeg van Gennaro Gattuso kreeg wel kansen, maar het ontbrak aan effectiviteit. Eljif Elmas was met een hard schot nog het dichst bij een Napoli-goal, maar schoot na een uur rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Daardoor kon invaller Martínez een kwartier voor tijd het duel beslissen. De spits schoot met vanaf 25 meter met een heerlijke stuit laag langs Meret, die in de goede hoek zat, maar kansloos werd gelaten. In de slotfase liet Inter via Christian Eriksen (vrije trap), Stefan de Vrij (gemiste rebound) en Lukaku (te ver voor zich uit) na om de score verder op te laten lopen, terwijl Napoli ongevaarlijk naar de aansluitingstreffer zocht.

Daardoor wordt de slotdag zeer interessant in de strijd om de tweede plaats in de Serie A. Internazionale heeft duidelijk de beste papieren, maar mag niet verliezen van directe opponent Atalanta Bergamo. Als het een gelijkspel wordt, kan SS Lazio er ook nog mee aan de haal gaan. I Partenopei zal dan wel Brescia én Napoli moeten verslaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen