Lecce pakt laatste strohalm, Zlatan-show en goal Immobile

29 juli 2020, 21:30   Bijgewerkt: 29 juli 2020, 23:15

Lecce heeft woensdagavond de laatste strohalm gepakt in de strijd tegen degradatie uit de Serie A. De laagvlieger won op bezoek bij Udinese ondanks een achterstand en zag directe concurrent Genoa afgaan bij Sassuolo. Daardoor kan het de formatie van Lasse Schöne op de slotdag nog passeren. Verder stal Zlatan Ibrahimovic opnieuw de show en maakte Ciro Immobile zijn gewenste goal. 

Udinese – Lecce 1-2 

Het avontuur van Lecce in de Serie A krijgt mogelijk toch nog een extra jaar. Op bezoek bij de Nederlandse enclave van Udinese, bij wie Hidde ter Avest, Willam Troost-Ekong en Marvin Zeegelaar in actie kwamen, moest er gewonnen worden, maar kwam het op achterstand. Een rake strafschop van Marco Mancosu vlak voor rust maakte de openingstreffer van Samir ongedaan, maar een winnende goal liet lang op zich wachten.

Ondanks de wetenschap dat Genoa op ruime achterstand stond, moest het alles-of-niets spelen, omdat het anders vanwege een minder onderling resultaat al gedegradeerd was. Voorlopig wordt het alles, omdat uitgerekend Gianluca Lapadula - die nota bene wordt gehuurd van Genoa - de winnende maakte. Op de slotdag begint Lecce met een punt én onderling resultaat minder dan Genoa, maar heeft met Parma (tegenover Verona voor Genoa) wel een simpelere opponent. 

{image[341755][left-half][]}Sampdoria – AC Milan 1-4

Na zijn glansrijke optreden tegen Sassuolo recent was er opnieuw een hoofdrol voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweed maakte het snelste doelpunt in zijn Serie A-tijdperk en opende met een bekeken kopbal na vier minuten de score op bezoek bij Sampdoria. Niet alleen vanwege de snelheid, maar ook omdat het zijn vijftigste goal was namens I Rossoneri. Daarmee is hij de eerste speler ooit (!) die vijftig goals maakt namens zowel AC Milan als ook Internazionale.

Omdat Ibracadabra tien minuten in de tweede helft met het hoofd ditmaal een prima assist gaf op Hakan Calhanoglu, werd het inderdaad de avond van de Ibrahimovic, die met enkele samba-achtige acties sowieso op dreef was. Na een uur maakte hij na een simpele pass van Calhanoglu bovendien simpel af en haalde de zege binnen voor AC Milan. Omdat Gianluigi Donnarumma een kwartier voor tijd een strafschop stopte, werd het niet meer spannend. Direct daarna mocht Zlatan gaan douchen en vanaf de bank zag hij hoe Christopher Askildsen voor een hele fraaie eretreffer zorgde namens de thuisploeg, al zorgde Rafael Leao nog voor een slotakkoord van Milan met een beken schot. 

SS Lazio – Brescia 2-0

Blijft SS Lazio in de race om de tweede plaats in de Serie A? En gaat de huidige topscorer van de Serie A Ciro Immobile – ook nog goede kanshebber op de Gouden Schoen – opnieuw scoren? Het elftal van Simone Inzaghi leek op de eerste vraag al heel snel 'ja' als antwoord te krijgen, toen Correa op aangeven van Immobile na drie minuten de score al opende. Toch werd het geen complete walk-over tegen het al gedegradeerde elftal. Pas tien minuten voor het einde maakte Immobile zijn zo gewenste treffer, de 35ste van het seizoen en beantwoordde beide vragen daarmee met 'ja'. 

Door zijn goal is Immobile alleen de meest scorende Italiaan in één Serie A-seizoen, is hij Robert Lewandowski voorbij als het gaat om de Gouden Schoen én ligt hij op koers om Gonzalo Higuaín (maakte ooit 36 goals) te evenaren als Serie A-topscorer met de meeste goals. Als zijn schot op de paal in blessuretijd doel had getroffen, had hij dat vanavond zelfs al gedaan. Nu moet dat tegen Napoli op de slotdag gebeuren.

Overige uitslagen:

Sassuolo – Genoa 5-0

Hellas Verona – SPAL 3-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen