Officieel: Ajax laat Veltman naar Brighton & Hove Albion gaan

29 juli 2020, 22:32   Bijgewerkt: 29 juli 2020, 22:46

Joël Veltman is woensdag vertrokken bij Ajax. De centrale verdediger wordt vanaf komend seizoen ploeggenoot van Davy Pröpper bij Brighton & Hove Albion, waar hij een driejarig contract ondertekent. Beide clubs hebben de deal inmiddels bevestigd. Het contract van de international van Oranje bij Ajax liep nog tot en met de zomer van 2021. Welk bedrag er voor Veltman op tafel komt, is onbekend.

Nadat Brighton & Hove Albion zich veilig speelde in de Premier League, kwam de transfer in een stroomversnelling terecht. Het was al langer bekend dat er sluimerende interesse was voor de verdediger, die achterin multi-inzetbaar is. Er is al langer buitenlandse belangstelling voor Veltman, die sinds 2001 in de jeugdopleiding van Ajax speelt. Clubs uit diverse landen hadden belangstelling, maar de Premier League-club was het meest concreet. Veltman won in Amsterdam vier landstitel, een KNVB Beker en twee keer de Johan Cruijff Schaal.

Veltman speelde in totaal 246 officiële wedstrijden voor Ajax. Bij Brighton wordt hij gezien als rechtsachter of als centrale verdediger in een driemansdefensie. Met de komst van Veltman troeft het bovendien twee concurrenten uit de Premier League af, die hem ook hadden willen inlijven. Onder andere Nederlanders Tim Krul, Danny Holla, Jürgen Locadia en Elvis Manu hebben en verleden bij The Seagulls.

Lees ook'Veltman kan naar diverse grote Europese clubs'

Veltman is de tweede zomeraanwinst voor Brighton, waar ze erg blij zijn met zijn komst. "We zijn verheugd Joël te verwelkomen bij de club. Hij heeft een veel ervaring bij Ajax opgedaan, waaronder de Champions League en ook het Nederlands elftal. Hij is een uitstekende centrale verdediger, die ook als rechtsachter uit de voeten kan", aldus trainer Graham Potter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen