Streep door Premier League voor Mulder en Van der Hoorn

29 juli 2020, 22:53

Erwin Mulder en Mike van der Hoorn kunnen de Premier League vergeten. Ondanks een zege in het heenduel gingen de Nederlanders van Swansea City woensdagavond onderuit bij Brentford (3-1), waardoor het is uitgeschakeld. Wel werd het in slotfase nog erg spannend na een enorme fout van Pontus Jansson, maar die bleef uiteindelijk zonder gevolgen.

Dat Swansea City mocht meedoen aan de play-offs, had het met twee zeges in de laatste twee duels met enig geluk afgedwongen. Ondanks dat het in de reguliere competitie over twee duels met liefst 6-1 (0-3, 3-1) verloor van Brentford, won het de heenwedstrijd in eigen stadion enigszins verrassend (1-0), maar die stunt kon het geen goed vervolg geven.

Mulder, die over een aflopend contract bezit en op weg is naar sc Heerenveen, moest binnen een kwartier al tweemaal vissen. Uit een perfecte counter opende Ollie Watkins de score, gevolgd door een geplaatste kopbal van Emiliano Marcondes (2-0). Daarmee moest Swansea in de achtervolging, helemaal toen Bryan Mbeumo direct na de pauze – waarin Van der Hoorn werd gewisseld – de derde goal achter Mulder volleerde.

Swansea kreeg nog wel enkele kansen, maar leek een kansloze missie te hebben. Totdat Brentford-aanvoerder Jansson pijnlijk in de fout ging en zo Rhian Brewster een niet te missen kans bood. Zo werd het spannend voor het team van Dervisoglu, maar hield het in de slotfase stand. De van Sparta Rotterdam overgekomen aanvaller bleef negentig minuten op de bank en kon het feestje meevieren. Na drie nederlagen op rij (de laatste twee competitieduels gingen ook verloren) zal er ook opluchting zijn bij Brentford, dat morgenavond (woensdag) weet of het Fulham of Cardiff City treft in de finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen