Gemeente wil duidelijkheid over Feyenoord City: 'geduld raakt op'

30 juli 2020, 11:57

De bouw van Feyenoord City begint een steeds lastiger issue te worden. Terwijl de politiek had verwacht dat er een go or no go zou komen vanuit Feyenoord, blijft die voorlopig uit en worden de vooruitzichten door de coronacrisis er niet bepaald beter op. Volgens de gemeente moet er in elk geval meer informatie komen vanuit de voetbalclub en bovendien raakt het geduld op.

Dat schetst RTV Rijnmond. In juni zou Feyenoord een besluit nemen over het omvangrijke project dat De Kuip moet gaan vervangen, maar dat werd door de coronacrisis uitgesteld en de kans is groot dat het uitgesteld blijft worden. Bij de Rotterdamse club is namelijk veel twijfel over de financiëring in coronatijd en de businesscase. Bovendien is er zes miljoen nodig om van het definitieve ontwerp naar het technische ontwerp te gaan, geld dat Feyenoord niet direct kan bijstorten vanwege de coronacrisis.

Lees ookKiezelhard stuk over Feyenoord City: 'Rotterdams blunderproject'

De bal ligt vooral bij Feyenoord, dat volgens de gemeente een besluit moet (gaan) nemen. 'De stadiondiscussie tussen de gemeente, het stadion en de voetbalclub zit vast. En transparantie is er niet. Vanuit de club is het stil, terwijl zij als één van de opdrachtgevers er goed aan zouden doen om meer openheid te geven. Hoe staat de financiering ervoor? En wat is de reden dat de vernieuwde businesscase 2.1 nog niet akkoord is?', schrijft de regionale omroep over de situatie rondom Feyenoord City.

Het stadiondossier is inmiddels een flink blok aan het been van de Rotterdammers, die eerder al te horen kregen dat de gemeente maximaal veertig miljoen wil bijbetalen voor het hele project. Dat wordt in dit verhaal nogmaals bevestigd, waardoor de situatie er niet makkelijker op wordt. Nogmaals uitstellen lijkt voor de gemeente echter dus geen optie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen