Sarri overweegt O23-team op te stellen op slotdag Serie A

30 juli 2020, 11:24

Juventus-trainer Maurizio Sarri denkt erover om op de slotdag van de Serie A alle spelers rust te geven met het oog op de Champions League-campagne. De Italiaanse coach zag bij zijn elftal veel vermoeidheid tijdens de nederlaag tegen Cagliari woensdagavond. "We overwegen het onder 23-elftal zaterdag in zijn geheel in te zetten, zodat de rest een beetje rust heeft."

Dat zei de coach na de 2-0 nederlaag tegen Cagliari tegenover DAZN, dat sinds begin december pas twee officiële duels had gewonnen. Juventus is al kampioen en ook opponent AS Roma kan niet meer stijgen of dalen van de vijfde plaats. Bovendien lijkt de kans van Cristiano Ronaldo om nog topscorer te worden van de Serie A vrijwel verdwenen met een achterstand van liefst vier treffers op Ciro Immobile.

"We zijn bijna de enige ploeg in Europa die in nog geen twee weken tijd vijf keer heeft moeten spelen", weet Sarri, die al vier uitwedstrijden op rij met Juventus niet heeft gewonnen (3x verlies, 1x gelijk). De Italiaanse titel werd reeds veiliggesteld, maar in de Champions League valt er nog alles te winnen en moet bovendien een opgelopen 1-0 achterstand tegen Olympique Lyon worden goed gemaakt om de kwartfinale te bereiken.

"Tegen Cagliari heb ik enkele spelers thuis moeten laten vanwege blessures", doelde Sarri op onder andere Matthijs de Ligt, Paulo Dybala en doelman Wojciech Szczesny. Tegen AS Roma komt mogelijk zaterdagavond dus de gehele 023-ploeg in actie. "We zullen zien wie er op tijd hersteld is."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen