KNVB staat in Eredivisie en Eerste Divisie vijf wissels toe

30 juli 2020, 11:59   Bijgewerkt: 30 juli 2020, 13:08

Ook in de Eredivisie en Eerste Divisie is het vanaf komend seizoen tijdelijk mogelijk om vijfmaal te wisselen tijdens wedstrijden. Vanwege de overvolle speelagenda – als gevolg van het coronavirus – neemt de KNVB de tijdelijke spelregelwijziging in principe alleen voor het komende seizoen over. Hetzelfde geldt voor de play-offs-, promotie/degradatie- en de KNVB Beker-duels.

Dat heeft de KNVB laten weten. In de landen waar de competitie nog wel werd hervat na de coronastop, werd de regel ingevoerd vanwege de drukke speelschema's en soms ook flink hoge temperaturen waarin gespeeld moet worden. Nationale bonden mogen zelf beslissen of ze akkoord gaan met de spelregelwijziging van de International Football Association Board (IFAB), in Nederland gaat dat dus gebeuren.

'Na een evaluatie en analyse van de impact van de coronapandemie op het voetbal in aanloop naar het seizoen 2020/'21 besloot de IFAB om de mogelijkheid tot vijf wissels te verlengen voor de competities die lopen tot en met juli 2021. Reden daarvoor is de korte voorbereidingstijd op het nieuwe seizoen en de korte tijdspanne waarin de competities dienen te worden afgewerkt', schrijft de KNVB in het statement.

De vijf wissels betekent overigens niet dat er op meer momenten gewisseld mag worden. Net als voorheen zijn er drie wisselmomenten, met als enige verschil dat de rust daarin niet meetelt. Een coach die in de rust twee spelers wisselt, zou zijn laatste drie wissels in de tweede helft dus los van elkaar kunnen inbrengen.

Wissels in verlenging

Ook in de verlenging geldt dat er een extra (eventueel zesde) speler gewisseld mag worden in uiteraard één nieuw wisselmoment. Daarvoor geldt ook dat de rust tussen de reguliere wedstrijd en verlenging én de pauze van de verlenging niet meetellen. Als een team tijdens de wedstrijd het maximum van vijf wissels niet heeft gebruikt, mogen die gebruikt worden tijdens de verlenging. Hetzelfde geldt voor de wisselmomenten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen