Toptransfer Aké naar City komt er voor zo'n 45 miljoen

30 juli 2020 – De transfer van Nathan Aké (25) naar Manchester City krijgt steeds meer vorm. De geruchten over zijn vertrek naar de Engelse topclub nemen sinds de degradatie van Bournemouth in sterke mate toe. Pep Guardiola voert vandaag (donderdag) nog een gesprek met de Nederlandse verdediger, waarna de transfer kan worden afgerond.

Toptransfer Aké naar City komt er voor zo'n 45 miljoen

Dat schrijft onder andere transferspecialist Fabrizio Romano, maar werd eerder ook al gemeld door The Guardian en Kris Temple van de BBC en inmiddels ook door Sky Sports. Het bod van zo'n 40 tot 45 miljoen euro op de Nederlander zou zijn aanvaard, waardoor Aké zelf in onderhandeling en gesprek kan met de Engelse club. Als het papierwerk en de medische keuring geen problemen oplevert, kan hij spoedig worden gepresenteerd.

Hoewel Manchester City – dat de honderd doelpunt haalde in de Premier League - er lustig op los scoorde afgelopen seizoen, is het achterin nog altijd niet helemaal zoals Guardiola het wil. Het vertrek van Vincent Kompany afgelopen zomer werd niet opgevangen met een transfer, maar dat gebeurt ondanks de doorbraak van Eric Garcia – die in de belangstelling staat van FC Barcelona – vermoedelijk dus alsnog.

Lees ook'Ook Feyenoord pikt graantje mee van toptransfer Aké naar City'

Aké kwam in 2017 over van Chelsea, dat hem in de seizoenen daarvoor had verhuurd aan Reading en Watford. Bij Bournemouth behoorde Aké tot een van de uitblinkers, maar kon niet voorkomen dat The Cherries degraderen naar het Championship. Zij kunnen de financiële impuls van de transfer dan ook goed gebruiken en werken mee aan het vertrek van de Oranje-international.


Premier League

gerelateerd