FC Barcelona dreigt thuisvoordeel weer kwijt te raken door corona

30 juli 2020, 13:26

FC Barcelona raakt mogelijk tóch het thuisvoordeel nog kwijt in de Champions League. Door een nieuwe uitbraak van het coronavirus overweegt de UEFA om de return tegen Napoli op neutraal terrein af te werken in Portugal, waar de rest van het miljardenbal gespeeld ook gaat worden. Dat is nóg niet het geval, maar wel een reëel scenario. 

Dat schrijven diverse Spaanse media, waaronder El Mundo Deportivo. In diverse landen buiten Nederland – waar alleen Madrid en omstreken nog een negatief reisadvies heeft gekregen – is het reisadvies naar Catalonië negatief, omdat het coronavirus weer serieus is opgelaaid. De UEFA houdt de situatie zeer scherp in de gaten en twijfelt of de return van de achtste finale tussen Napoli en FC Barcelona wel in Camp Nou gespeeld kan worden.

De UEFA kijkt nu of Barcelona wel kan voldoen aan het protocol dat is opgesteld voor het restant van de Champions League-wedstrijden. Uiterlijk aan het einde van deze week hakt de Europese voetbalbond een knoop door, voorlopig geven de Catalaanse gezondheidautoriteiten nog wel groen licht voor de ontmoeting in het miljardenbal. Het duel afwerken in Lissabon is het alternatief dat de UEFA heeft, mocht er toch een streep door het duel gaan.

Lees ookAchtste finales Champions League in stadions thuisclubs

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft aangegeven Barcelona graag te willen vermijden. "We horen twijfels en angsten uit Spanje komen. De UEFA is onverschillig, maar ik begrijp niet waarom we in een stad met grote problemen moeten spelen", maakte de preses zijn standpunt duidelijk. Wat hem betreft wordt de return (heenduel 1-1) in Portugal of Duitsland (waar de Europa League wordt afgemaakt) gespeeld.

Alle duels vanaf de kwartfinale worden afgewerkt in Lissabon in twee stadions (Estadio da Luz en Estadio José Alvalade). De kwartfinales, halve finales en finale worden tussen 12 en 23 augustus in de Portuges hoofdstad gespeeld. De eindstrijd zal dus niet meer in Istanbul worden gespeeld. De kwartfinales en halve finales worden niet over twee, maar over één wedstrijd beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen