Gesprek helpt niet; VI lijkt niet meer terug te keren op tv

30 juli 2020, 18:22   Bijgewerkt: 30 juli 2020, 21:37

Het heeft er alle schijn van dat Veronica Inside niet meer terug zal keren en zeker niet in de huidige vorm. De drie kopstukken kwamen donderdag bijeen, maar het gesprek heeft niets opgeleverd. Wilfred Genee wil graag verder en René van der Gijp twijfelt, maar Johan Derksen ziet geen heil meer in het format.

Onlangs kwam Talpa-directeur Marco Louwerens al over de vloer bij Derksen, waarna ook Genee een bezoek bracht aan de woning. Vandaag stond het ultieme gesprek op de rol en dat heeft weinig opgeleverd. Dat weet het Algemeen Dagblad. "Ik heb er op mijn vakantie serieus iedere dag over gedacht", zei Van der Gijp voor het overleg tegen het AD. "Het blijft moeilijk. Als we hadden besloten verder te gaan met z'n drieën, dan hadden we dat nu wel gezegd. Maar we komen er niet uit", aldus Van der Gijp. Morgen staat er een gesprek met de directie op het menu. Die wil ook graag duidelijkheid hebben van het drietal. "Het is de normaalste zaak van de wereld dat de directie ook zijn zegje doet. Zij hebben gezegd: slaap er nog een nachtje over, morgen praten we. Het lastigste is: ik heb niet het idee dat het ooit weer normaal wordt."

Van der Gijp heeft na de bewuste racisme-uitzending veel over de zaak nagedacht en koestert 'geen boosheid meer richting Genee'. "Televisie is ook kansberekening. Ik denk dat veel mensen die naar ons gekeken hebben iets hebben van: het is mooi geweest. Zo'n zeventig, tachtig procent schat ik in. Op het strand van Ibiza hoorde ik ze ook: ga er lekker zitten, man, maar dat zijn de diehards. En twintig, dertig procent, dat is te weinig. Dat zou zonde zijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen