Slowakije
0 – 5
Spanje
Zweden
2 – 1
Polen

De Visser lovend over Aké: "Perfecte opbouwer die vinnig is"

30 juli 2020 – Manchester City staat op het punt in Nathan Aké over te nemen van Bournemouth. De Nederlandse verdediger gaat voor zo'n 45 miljoen euro de stap maken naar de topclub en blijft zodoende behouden voor de Premier League. Piet de Visser heeft hoge verwachtingen.

De Visser lovend over Aké: "Perfecte opbouwer die vinnig is"

De Visser zag de international al in 2010 in actie toen hij nog bij Feyenoord speelde. Vervolgens ging de verdediger op Chelsea, maar daar kwam hij niet uit de verf. Bij het gedegradeerde Bournemouth maakte hij dusdanig veel indruk dat Man City hem gaat kopen. Dat hij met 1,80 meter klein is, zegt volgens De Visser niet alles. "Niet groot nee, maar een supertiming. Dat is veel belangrijker. Hij heeft al zes of zeven keer gescoord met zijn hoofd. Bij een topclub krijgt hij nog veel meer kansen", zegt de scout tegen de Volkskrant.

"Bij Chelsea werd hij kampioen met Onder 17 als verdedigende middenvelder. Toen was-ie ook geweldig. Hij heeft lang linksback gespeeld, maar zal nooit zeuren over positiewisselingen. Hij zegt sowieso nooit stomme dingen, doet geen domme dingen op het veld. Hij is altijd rustig, ook in zijn spel. Perfecte opbouwer, die vinnig is in de duels."

Premier League

gerelateerd