Monteiro helpt Philadelphia Union aan halve finale-plek

31 juli 2020, 08:10   Bijgewerkt: 31 juli 2020, 08:15

Jamiro Monteiro staat in de halve finale van het MLS is Back-toernooi. De voormalig middenvelder van onder andere SC Cambuur en Heracles Almelo had daarin een flink aandeel, door in de nacht van donderdag op vrijdag het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen tegen Sporting Kansas City (3-1).

De geboren Rotterdammers maakt het gehele toernooi al indruk bij de MLS-club en begon daarom wederom in de basis. Na ruim twintig minuten werd Alejandro Bedoya weggestuurd door Sergio Santos middels een fraaie steekpass en de Amerikaan legde breed op Monteiro, voor wie het intikken van het openingsdoelpunt daarom een eenvoudig klusje was. Santos nam zelf voor de pauze het tweede en derde doelpunt voor zijn rekening, waarmee het duel al gespeeld leek.

Op slag van rust maakte Alan Pulido met een kopbal het duel nog spannend, maar in de tweede helft gaf Philadelphia het niet meer uit handen. Als het ook de komende twee wedstrijden weet te winnen, dan pakt het de eerste prijs in de clubhistorie. Morgen (zaterdag) kent Monteiro de opponent: de winnaar van het duel tussen New York City FC en Portland Timbers is de tegenstander.