Kuipers hakt knoop door en is beschikbaar voor EK 2021

31 juli 2020, 10:30   Bijgewerkt: 13 november 2020, 11:12

Björn Kuipers blijft ook komend seizoen actief als Europees scheidsrechter. De arbiter zou na het EK 2020 een punt zetten achter zijn internationale loopbaan, maar blijft door de coronacrisis toch een jaar langer over de landsgrenzen fluiten. "Ik heb wel getwijfeld of ik nóg een jaar moest doorgaan: tot en met het EK dat nu in 2021 wordt gespeeld. Maar die keuze is nu wel gemaakt. Ja, dus."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. Kuipers wordt in de komende maand nog door de UEFA ingezet voor het restant van de Champions en Europa League. "Bang om in de slotfase van de Europese toernooien niet te mogen fluiten, omdat de Eredivisie niet meer werd hervat, zijn we niet geweest, omdat de UEFA ons voortdurend het vertrouwen heeft gegeven dat we erbij zouden zijn", aldus Kuipers. "We volgen een UEFA-fitheidsprogramma en we worden voortdurend gemonitord."

Lees ook: Kuipers: "Mensen zeggen dat ik niet op deze manier mag stoppen"

De arbiter heeft komend weekend FC Utrecht – AZ nog onder zijn hoede en meldt zich dan bij de UEFA voor het restant van de Europese toernooien. Kuipers kijkt er naar uit. "Ik heb gemerkt dat ik de afgelopen twintig jaar wel een heel drukke agenda heb gehad, met allerlei nationale en internationale scheidsrechtersverplichtingen, de supermarkten en al het werk dat daarbij komt kijken. Deze periode gaf me rust. Het was de zaak en thuis, de familie. En eigenlijk vond ik dat wel heel erg leuk. Maar ik ben wel blij dat we nu weer gaan beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen