Transferweekje: FC Emmen, Bayern, City en huurlingenleger Real

1 augustus 2020, 12:00

De transferzomer is definitief begonnen. Hoewel nog lang niet alle markten open zijn en het anders wordt dan regulier, voltooien de transfers en nemen de geruchten met rasse schreden toe. Welke transfers zitten allemaal in het vat en welke geruchten zijn misschien helemaal niet zo betrouwbaar als gedacht? Een overzicht van de geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Succesvol pad Emmen, Padt onsuccesvol

Je kon er bijna niet omheen: de flirt van FC Emmen met Sergio Padt. Zijn aflopende contract, goede band met Dick Lukkien en gelimiteerde transfersom zorgde voor een serieus gerucht, maar door de gevoelige overgang zette de goalie uiteindelijk zelf een streep. Het was een van de weinige dingen die niet lukte op transfergebied, want de Drenten hadden een succesvol weekje. Emmen haalde [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370346/fc-emmen-verrast-en-haalt-tibbling-terug-naar-de-eredivisie/,_blank,Simon Tibbling], [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370358/fc-emmen-gaat-in-zee-met-proefspeler-sabani/,_blank,Behadil Sabani] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370362/dubbelslag-fc-emmen-sidibe-19-komt-transfervrij-over-van-psv/,_blank,Sekou Sidibe] binnen, reservedoelman Stefan van der Lei verlengde zijn contract en Lukkien sprak de hoop uit [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370356/pena-genoemd-bij-villareal-ik-vind-dat-hij-nog-jaar-moet-blijven/,_blank,smaakmaker Sergio Pena te behouden]. Het was een mooie week voor het ambitieuze Emmen, dat ook nog altijd hoopt op de diensten van Kerim Frei.

{image[341784][right-half][]}Bayern: Dest of Aarons?

Bayern München blijft dringend op zoek naar een nieuwe rechtsback. De blessure van Benjamin Pavard geeft aan hoe hoog de nood is. Voor het restant van de Champions League moet Hansi Flick creatief zijn. Mogelijk dat hij zelfs Kimmich opoffert. Voor de lange termijn schaakt Der Rekordmeister op meerdere borden. Sergino Dest is al langere tijd in beeld. Deze week koppelden Duitse media ook Max Aarons (20) aan de vacature in München. Door de degradatie van Norwich City hoeft de Engelsman 'slechts' twintig miljoen euro te kosten. Het meest recente bericht over Aarons komt van Kicker. Volgens het sportmagazine hebben Engelse clubs ook interesse en blijft Aarons het liefst in Engeland voetballen.

Veranderingen bij Manchester City

Manchester City greep naast de landstitel en Pep Guardiola kondigde al aan dat er het een en ander zou veranderen bij The Citizens, maar inmiddels zijn de eerste contouren duidelijk. David Silva, Leroy Sané en Claudio Bravo zijn inmiddels vertrokken, Issa Kaboré kwam over van KV Mechelen – aan wie hij overigens wel weer meteen werd verhuurd. Maar ook zijn er serieuzere versterkingen: Bournemouth's Nathan Aké komt voor ruim veertig miljoen over om de achterhoede te versterken, terwijl uit Valencia talent Ferran Torres [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/370414/toptalent-torres-wordt-koopje-voor-city-quaresma-transfervrij/,_blank,wordt opgepikt voor een nog kleiner bedrag]. Beide transfers, aangekondigd door vrijwel alle Engelse media, zijn in de afrondende fase en alleen de laatste details moeten nog worden afgerond. Komen er nog meer door Guardiola aangekondigde transfers of blijft de verbouwing van City beperkt?

{image[341785][right-half][]}Alaba

Catalaanse media filosoferen over de komst van David Alaba naar FC Barcelona. Waarschijnlijk dat de 28-jarige Oostenrijker deze zomer onhaalbaar is, maar over een jaar hangt de vlag er heel anders bij. De multifunctionele linksback beschikt in München over een nog eenjarig contract. Dat betekent dat Alaba bijna transfervrij is. Volgens Sport heeft Alaba zichzelf al aangeboden in Camp Nou en wil hij zijn carrière daar afsluiten. Hij zou bovendien contractverlenging bij Bayern tegenhouden en is bereid tegen een lager salaris voor Barcelona te voetballen. Mundo Deportivo weet dat Barça in 2019 al een ruildeal met Samuel Umtiti op poten probeerde te zetten. Komt het de komende maanden wel tot een overgang?

Real-huurlingen

Door Real Madrid verhuurde spelers hebben nauwelijks toekomst in Bernabeu. Volgens de Madrileense sportkrant AS heeft alleen doelman Andriy Lunin komend seizoen een plekje in de selectie van Zinedine Zidane. Hij speelde afgelopen jaar voor Real Valladolid. Martin Ødegaard (Real Sociedad) en Dani Ceballos (Arsenal) willen nog een seizoen verhuurd worden. Luca Zidane, de keepende zoon van Zinedine, werd gestald bij Real Santander. Tegelijkertijd beschikte hij over een aflopend contract en die is niet verlengd. Alvaro Odriozola (Bayern München) en Sergio Reguilon (Sevilla) komen in aanmerking voor een verkoop. Voor Borja Mayoral (Levante) geldt hetzelfde.

{image[341755][right-half][]}Toekomst Zlatan

Zlatan Ibrahimovic is hot. Niet alleen verkeert hij in topvorm óp het veld, ook buiten de lijnen gaat het veel over zijn toekomst. In een video liet de Zweed weten voorlopig nog niet te willen stoppen en dat zijn beste jaren nog voor zich liggen en zette die uitspraak kracht bij met zijn optredens. La Gazzetta dello Sport wist vrijdag met zekerheid te melden dat hij bij AC Milan blijft. Het feit dat die club Stefano Pioli heeft behouden als hoofdcoach en Rang Rangnick toch niet aanstelde, ondersteunen die bewering. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen