WK-winnaar Höwedes (32) stopt, Rangnick verlaat RB Leipzig

31 juli 2020, 14:58

In navolging van André Schürrle heeft ook verdediger Benedikt Höwedes (32, op archiefbeeld) een punt gezet achter zijn loopbaan. De Duitse verdediger maakte onderdeel uit van de gouden WK-ploeg die in 2014 wereldkampioen werd, maar zat na zijn vertrek bij Lokomotiv Moskou zonder club en gaat niet meer op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Dat laat hij weten in de Duitse media. "Geld is niet zo belangrijk voor mij. Ik ben geen man van dure auto's en horloges. Ik heb genoeg verdiend en ik ben van plan om helemaal niets meer te doen, nu ik geen profvoetballer ben", liet de oud-speler van onder andere Schalke 04 - waar hij jarenlang speelde - en Juventus optekenen.

In totaal speelde de verdediger 44 officiële interlands voor Duitsland, voor wie hij op het EK 2016 in de halve finale tegen Frankrijk zijn laatste optreden had. In de WK-finale van 2014 stond de back als linksachter opgesteld, als directe opponent van Lionel Messi. Recent zette ook oud-international Schürrle (29) al een punt achter zijn loopbaan.

Rangnick weg bij RB Leipzig

Verder kwam er ook opvallend nieuws uit Leipzig: Ralf Rangnick is daar vrijdag vertrokken bij de Bundesligaclub. De voormalig hoofdtrainer en inmiddels sportief directeur leek lang op weg naar AC Milan, om daar de technische leiding over te nemen en trainer te worden. De Serie A-club besloot echter toch om Stefano Pioli binnenboord te houden, waardoor er door de komst van Rangnick een streep ging.

Desondanks gaat hij dus alsnog weg bij RB Leipzig, waar hij zijn contract op eigen initiatief heeft ontbonden na acht jaar. Voor de komst van Julian Nagelsman was de man zelf nog een jaar hoofdcoach, om de periode tot Nagelsmann op te vullen, toen daarvoor geen geschikte kandidaat werd gevonden. Waar zijn toekomst nu komt te liggen, is onbekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen