Memphis ziet Coupe de la Ligue aan neus voorbij gaan

1 augustus 2020, 00:07   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 09:09

Memphis Depay heeft bij zijn rentree net naast de Coupe de la Ligue gegrepen. In de finale van Olympique Lyon tegen Paris Saint-Germain moest het elftal van Rudi Garcia vrijdagavond pas na een zenuwslopende strafschoppenserie buigen voor de landskampioen. Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlenging werd er niet gescoord. De bittere nederlaag betekent ook dat Lyon komend seizoen voor het eerst sinds 24 jaar geen Europees voetbal speelt, tenzij de Fransen de Champions League winnen. Het Europese ticket van de Coupe de la Ligue gaat naar Stade Reims.

Voor Memphis betekende de finale zijn terugkeer na 229 dagen blessureleed. Behalve Memphis had ook landgenoot Mitchel Bakker ook een basisplaats, maar dan aan de zijde van de Parijzenaars. De oud-Ajacied maakte de afgelopen weken een goede indruk op Thomas Tuchel. De Duitse coach gebruikte hem net als vorige week in de bekerfinale tegen Saint-Etienne als linksback. De kans is dan ook groot dat Bakker over anderhalve week in de kwartfinale van de Champions League tegen Atalanta aan de aftrap verschijnt.

PSG kon niet beschikken over de vorige week uitgevallen Kylian Mbappé, voor wie het duel met Atalanta waarschijnlijk ook de vroeg komt. Het gemis van Mbappé deed zich voelen. In de eerste helft kreeg alleen Neymar een serieuze mogelijkheid. De defensie van Lyon stond als een huis en daar wist PSG zich geen raad mee. Aanvallend lieten Les Gones daarentegen weinig zien.

Vroeg in de tweede helft liet Memphis wel van zich spreken. De Nederlander stichtte gevaar met een van richting veranderd schot. Via het been van Thiago Silva ging zijn poging een paar centimeter naast. Door de hitte - circa 30 graden - gingen beide ploegen er later in de tweede helft ook niet beter op spelen. In de slotfase werd Memphis vervangen door Karl Toko Ekambi en liep PSG tegen een domper aan: Layvin Kurzawa moest zich geblesseerd laten vervangen. Ook Mauro Icardi en Thiago Silva verlieten met pijntjes het veld.

Omdat beide teams niet tot scoren kwamen, moest er een verlenging aan te pas komen. Vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd verrichtte Lyon-doelman Anthony Lopes nog een heldendaad met een knappe redding op een levensgevaarlijke kopbal van Neymar. De sluitpost van Lyon behoorde sowieso al tot de uitblinkers van de avond. Ook in de verlenging hield Lopes zijn ploeg op de been.

In de absolute slotfase van de verlenging kwam Lyon nog met tien man te staan. Rafael beging een overtreding op Angel Di Maria en dat werd bestraft met een rode kaart. In het korte tijdsbestek wist PSG de overtalsituatie niet uit te buiten en moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. Ook in de penaltyserie gaven PSG en Lyon elkaar niets toe. Pas bij de zesde penalty ging het mis. Bertrand Traoré stuitte op Keylor Navas, waarna Pablo Sarabia middernacht voor de beslissing zorgde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen